Насловна Политика Дачић: Годишњица ,,Олује“ дан велике жалости за Србију

Дачић: Годишњица ,,Олује“ дан велике жалости за Србију

0
ПОДИЈЕЛИ

Годишњица „Олује“ је дан велике жалости за Србију јер је у тој акцији хрватске војске убијено више хиљада Срба, а стотине њих протерано, рекао је данас министар спољних послова Ивица Дачић и захвалио земљама које су одустале од учешћа на војној паради у Загребу не желећи да уносе нестабилност у региону.Ivica-Dacic

„Тај дан, са аспекта српског питања, нема шта да се слави, а нарочито је неприкладно да стране војске учествују у томе. То је антисрпски став„, рекао је Дачић у „Кажипрсту“ на телевизији Б92.

Он је упитао како би било да је у Бањалуци уприличена војна парада 11. јула поводом Сребренице.

„Србија поштује туђе жртве, али поштује и своје. То што их нисмо истицали, поштујући симетрију током рата, то иде на душу српског руководства“, рекао је Дачић.

Он се захвалио земљама које су одустале од учешћа у паради у Загребу као што су, како је поменуо, Италија, Мађарска, САД, Велика Британија, Немачка, Румунија јер не желе да уносе додатну нестабилност у регион.

„Ми са Хрватском желимо најбоље могуће односе, али као што поштујемо туђе жртве морамо да поштујемо и своје“, рекао је Дачић.

Говорећи о посети трочланог председништва БиХ, Дачић је рекао да она још није у потпуности договорена.

„Неспорна је жеља Србије да настави са политиком мира, помирења и регионалне стабилности. Међутим, то сигурно не може умањити тежину инцидента који се десио“, рекао је Дачић

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here