Насловна Поглед Дачић да боље промисли о суседима

Дачић да боље промисли о суседима

2
ПОДИЈЕЛИ

Наш министар иностраних послова Ивица Дачић треба боље да промисли о ставу према двема суседним републикама. Изјава коју је дао, у којој прети гласањем против Црне Горе и Републике Македоније на међународним форумима, може да наштети Србима у Црној Гори и наруши братске српско-македонске односе.

После те изјаве црногорски сепаратисти могу да трљају руке, Срби ће им још једном бити кривци, а неопредељени Црногорци ће бити збуњени. Разочарани ће бити и
Македонци који невољно гласају против наше земље јер је нашем јужном суседу то наметнуто од стране албанских сепаратиста и Запада.

Уједињење из 1918. је било племенито, али горко. Данас би било напредније у новом формату: Република Србија, Република Српска, Црна Гора и Република Македонија
су органски повезане и историјски нераздвојиве целине.

На крају, треба се сложити с Дачићем да су нам Грци браћа. И Руси су нам, наравно, браћа. Православна цивилизација је наш једини сигурни оквир.

Аутор: Александар Раковић, историчар

2 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Сјећа ли се овај да Црна Гора и Македонија нису биле чак ни суздржане кад је било гласање за пријем Косова у УНЕСКО.На овим просторима гдје влада безбожништво и голи материјализам праштање се доживљава као слабост, а не као једна од највећих хришћанских врлина. Али немају они осјећај за то. Свинја не зна шта је бисер, само тражи корито. После праштања они ће наставити са још бахатијим понашањем.Србијанци, доживјећете ви још горих издаја од ових што би продали све што им газда ( спонзор) затражи.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here