Насловна Политика Дачић: Циљ напада слабљење Војске и државе

Дачић: Циљ напада слабљење Војске и државе

0
ПОДИЈЕЛИ

Први потпредсједник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић оцијенио је данас да је политичка стабилност један од основних услова напретка Србије те да је свако рушење угледа и кредибилитета Војске Србије уперено против просперитета земље.

Ivica Dacic

„Ови напади имају за циљ слабљење Војске Србије и државе, али су уперени и против регионалне стабилности“, изјавио је Дачић, саопштено је из Министарства спољних послова.

Према његовим ријечима, стално понављање никада доказаних оптужби против начелника Генералштаба Војске Србије, генерала Љубише Диковића наноси велику штету Војсци и држави.

„Увијек сам сматрао да нема јаке Србије без јаке, угледне и поштоване војске. Војска Србије је један од стубова стабилности Србије, али и важан чинилац регионалног мира и стабилности“, додао је Дачић.

Фонд за хуманитарно право у четвртак је поновио да посједује документа која указују да је генерал Диковић одговоран за ратне злочине на КиМ, што је Министарство одбране оцијенило као „наставак оркестриране кампање против система одбране.“

 Директорка ФХП Сандра Орловић је, представљајући досије „Рудница“ о ратним злочинима над косовским Албанцима, рекла да су у Досијеу наведени докази који „указују на одговорност или улогу припадника 37. моторизоване бригаде Војске Југославије, чији је командант тада био Диковић“.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here