Насловна Издвојено Дачић: Албанци у дијаспори спремају напад због Харадинаја

Дачић: Албанци у дијаспори спремају напад због Харадинаја

0
ПОДИЈЕЛИ

Србија има информације да се у албанској дијаспори планира заузимање неког од дипломатско-конзуларних представништава Србије, каже шеф дипломатије Ивица Дачић. Како наводи, циљ таквих акције је да се Србија принуди да одустане од захтева за суђење бившем комаданту терористичке ОВК Рамушу Харадинају.

Дачић је изјавио да су с тим обавештајним сазнањима упознате полиције и безбедносне службе тих земаља и сва дипломатско-конзуларна представништва Србије, саопштило је Министарство спољних послова.

„То показује на шта су све албански политичари спремни – па чак и на тероризам“, рекао је Дачић.

Шеф дипломатије је рекао да Србија упозорава све земље да су одговорне за безбедност спрских дипломатских представништва ДКП-ова и да „албанским политичарима скреће пажњу да се не играју ватром“.

„Србија неће одустати од гоњења Харадинаја нити било кога ко је починио злочине против српског народа. И српски народ, као и сваки други, заслужује правду“, рекао је Дачић.

Ramuš-Haradinaj

Дачић је рекао да изјава министра спољних послова Албаније Дитмира Бушатија који је рекао да после хапшења Харадинаја треба ревидирати дијалог Београда и Приштине, показује да је суштина албанске политике да су злочини против Срба дозвољени и да је дијалог само у циљу даљег афирмисања косовске независности.

Шеф српске дипломатије је рекао да је то „увреда за све жртве ОВК-а, због чијих злочина је недавно основан и Специјални суд“.

„Србија јесте за конструктивни дијалог, али се не плаши и не дозвољава да је нико условљава и понижава. Увреде на рачун Александра Вучића, због става о Харадинају, показују колико Албанији није стало до добрих односа са Србијом‎. Ако Вучић, како каже Бушати, живи у прошлости, у каквом ли тамном вилајету живе албански политичари у Албанији и на Косову? Зато су решили да дају налог албанској емиграцији да демонстрира испред наших и француских дипломатско-конзуларних представништава у свету, као што су данас учинили у Њујорку“, рекао је Дачић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here