Насловна Насловна Да ли је Васо Улић напрасно постао оптерећење за „крхку режимску демократију“?

Да ли је Васо Улић напрасно постао оптерећење за „крхку режимску демократију“?

0
ПОДИЈЕЛИ

Подгоричанин Васо Улић (58) ухапшен је јуче због сумње да је умијешан у међународни шверц наркотика. Улић је означен као вођа нарко-картела који је кријумчарио дрогу у Аустралију, а под будним оком полицијских служби свијета био је више од 20 година.

Припадници Одсјека за борбу против дроге и кријумчарења претресли су јуче објекте који су у његовом власништву, међутим подгоричка полиција није обзнанила да је приликом претреса нашла инкриминишуће доказе. Такође се не зна да ли је ово хапшење резултат сарадње црногорске полиције са колегама у иностранству.

На другој страни, постоје спекулације у круговима блиским режиму да су пронађени трагови Улићевог новца у финансирању неких опозиционих структура, те да је то био „окидач“ за ову напрасну акцију. У међувремену, ЦГ полиција није добила ниједан нови доказ о наводној умијешаности Улића у нарко-криминал у односу на оно што су знали прије више година.

Након што су схватили да је Улићев новац постао оптерећење за „крхку режимску демократију“, познати опозициони истребљивач, Миливоје Катнић, је добио задатак за акцију. И то се догодило.

Почело саслушање

У Специјалном тужилаштву јутрос је почело саслушање Васа Улића, сазнаје ЦдМ.

Њега ће саслушати тужитељка Мира Самарџић.

„Нови Дарко Шарић“ се до јуче слободно кретао Подгорицом

Улића, који је од 1974. па до 2003. године живио и радио у Аустралији, прије двије године су тамошњи медији означили као „новог Дарка Шарића“. Његов картел је, наводно, годишње на том континенту увозио око шест тона дроге и то хероина, кокаина, метамфетамина и канабиса. Према њиховим информацијама, наркотицима су трговали и у неким афричким земљама, као и у земљама Западне Европе и Америке.

Објављено је и да је балканско-аустралијска криминална група, према извјештају који су добили, повезана са злогласним мексичким и колумбијским картелима, азијским тријадама, јужноафричким криминалним шефовима и италијанским и њемачким криминалним групама. Превоз дроге, наводно се обавља бродским и камионским саобраћајем, али и преко повезаних бајкерских банди. Према информацијама аустралијских медија, базе криминалне групе, која се поред шверца наркотицима бавила и препродајом оружја и прањем новца, биле су у Црној Гори, Шпанији и Холандији.

Демантујући те тврдње, Улић је тада за „Новости“ изјавио „да му је Бог сведок да је чист“.

„Као што видите, око мене нема никакве војске, нити чуда од технике, пратилаца и не знам чега све још, што су објавили медији“, казао је својевремено Улић Новостима, најављујући да ће против главног аутора текста Чарлса Миранде из „Њуз корпа“ поднијети тужбу.

„Вашем позиву сам се одазвао и ево ме ту као слободан грађанин који може без проблема да оде било гдје у Црној Гори, а и ван ње.“

ПОДИЈЕЛИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here