Насловна Друштво Да ли ће нови споменик војводи Мирку трајати колико и претходни?! (ВИДЕО)

Да ли ће нови споменик војводи Мирку трајати колико и претходни?! (ВИДЕО)

13
ПОДИЈЕЛИ

Војвода Мирко Петровић (1820-1867) био је човјек изразитог војничког и дипломатског дара и ватрени поборник свесрпског уједињења. Ипак, његово херојско дјело у борбама против Турака замрачило је његово нератничко понашање у братоубилачком походу на Куче, када је 1856. предводио Другу похару Куча.

Управо због злочина над Кучима, за који се многи не устежу да га назову геноцидом, бројни су противници подизања споменика војводи Мирку у центру Подгорице. Упркос дугим расправама у јавности, али и у Парламенту, споменик је, под окриљем ноћи, отворен 1. августа.

За ИН4С су о новоподигнутом споменику војводи Мирку говорили новинар Дражен Живковић, члан ГО Нове српске демократије и функционер ДФ Миодраг Бешовић, као и одборник ГП УРА у Подгорици, Лука Ракчевић.

„Тај споменик доживјеће судбину оног претходног споменика. Да ли ће трајати, годину, двије, три или пет, сасвим је небитно…“ оцијенио је Живковић.

Секретарка Главног града Нела Савковић Вукчевић није хтјела пред камере ИН4С-а, па њен став о томе који се може видјети у нашем прилогу преносимо са ТВ Вијести. У прилогу такође погледајте хвалоспјев бившег припадника „Бијелих орлова“, а сада министра одбране Предрага Бошковића, као и „освештавање“ споменика од стране распопа Мираша Дедеића.

„Мало им је што Кучи великодушно подигоше цркву-покајницу на Комовима… Мало им је него подигоше споменик кољачу кучке дјеце на вратима кучког пазара насред Подгорице. Не иде име зликовца Мирка на споменику јунацима„, казао је за ИН4С Милисав Поповић, један од Куча који су се окупили на тргу у знак протеста слављења војводе Мирка.

13 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  STO POGANI TO CINITE OVOM IZLUDJENOM I OPLJACKANIM NARODU!SAMO PODJELE ,PODJELE TO VAM JE MODEL VLADANJA!DO KADA MISLITE DIJELITI OVAJ NESRETNI NAROD?JEDNOGA DANA POTROSICETE SVE ONO STO NAS DIJELI I MORACETE POSKIJE TOGA SAGLEDATI TU PUSTOS I STUD KOJU STE PROIZVELI U VRIJEME BESTUDNOSTI!

 2. 0
  0

  Миго, Предраг, Мираш- не треба никакав коментар. Неморално Смеће у све улијеће.

 3. 0
  0

  Одлично је што је ова марионета демонизма,Мираш „освјешатао“ споменик цинизму,геноциду и подлости… То ће отворити очи свакоме поштеном човјеку који још није прогледао. Заправо, ми Срби треба да се радујемо овом њиховом нечовјечном потезу, јер ако је то био пркос великосрбина Николе према великосрбима Кучима,ово данас је пркоз здравој памети, па ко је има, неће у тај морални амбис са овим, већ пропалим ликовима. Који сада Куч може бити несрбски Црногорац након овога,дакле хвала им што овим само србство Куча утврђују. Да их нема требало би их измислити. Тобоже Мирку због државности,па што не на Острогу гдје је спасио мошти св Василије него на прагу Куча гдје је клао дјецу и жене? Е,каква власт таква дјела. Ми Срби,хвала Богу у томе не учествујемо,сем што то осуђујемо,а ко не осуђује као Ћосовић,само показује да је у амбису моралном.

 4. 0
  0

  U pamet se braco Kuchi! Svi da se saberemo oko Srpskog Ognjista, svi da se izmirimo Svetim Savom i Srpstvom, i svi da se ojacamo i ujedinimo svekolikim Srpstvom Marka Miljanova Popovica! Hvala sto ste i zabludjele glave Kucke koji su flertovali sa Montenegrinstvom, osvijestili i otvorili oci. Sad u Crnoj Gori vise nema nijednog postenog zdravorazumskog Kuca da nije Srbin!!!! Zivjelo Vaskrsko Ujedinjeno Kucko Srpstvo! Zivjela Brdska Srpska Plemena Crne Gore!

 5. 0
  0

  Масонски споменик се „освештава“ тамјаном и босиљком? „Шарени свет Православља“ – ово је прилог за такву неку емисију, страшно лоше уређену. Код Мираша стварно све може, осим Христа.

 6. 0
  0

  Гдје вам је прича о Филипу Ракочевићу, младићу који је синоћ покушао да запали заставу Нато окупатора испред Министарства вањских послова? Која му је судбина, шта се са њим дешава?

 7. 0
  0

  Трајаће много дуже. Немате ви више капацитета да поновите велико дело ваших предака и урнишете црногорску државу.
  На здравље ви обелиск!

  • 0
   0

   Da potraje do Savina dana!
   Da se ima đe i oko šta sijeno sadijevati,
   da se ima đe i uza što pomokriti,
   da se ološi i poltroni po biljegu pamte,
   da se čestiti narod uzire ,
   da sa pamte sramotne godine
   Kako ga je Miraš osvještao,tako da
   prođe ka mu ona tenda na Cetinje!
   Amin

 8. 0
  0

  Манити војвода је ту само покриће. Фалусни споменик је у ствари спомен доласку високог госта из САД, чије презиме има такође фалусне конотације. Режим на тај начин показује ону ствар овом народу.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here