Насловна Поглед Да ли ће Америку водити две жене?

Да ли ће Америку водити две жене?

0
ПОДИЈЕЛИ

Клинтнова ће свог кандидата за поптредседника најавити у јулу на великом Конгресу Деморкатске партије, а сенаторка Елизабет Ворен виђена је као један од кандидата. Упитана да ли је спремна да постане потпредседник Воренова је кратко одговорила: „Јесам“

Елизабет Ворен, сенаторка из Масачусетса, подржала је у четвртак Хилари Клинтон и објавила је да је спремна да буде њен потпредседник.

Уколико Клинтонова одабере Елизабет Ворен за потпредседника, и победи на изборима, њих две би водиле државу, што би додатно ове председничле изборе учинило историјским.

Клинтонова је у истом дану добила и дуго очекивану званичну подршку актуелног председника САД Барака Обаме.

„Уз њу сам“, поручио је Обама у видео снимку. „Сумњам да је икада био неко толико квалификован да води кабинет“.

Председник Обама је званичну подршку првом женском кандидату за председника САД Демократске партије објавио након састанка са њеним противкандидатом, сенатаром Бернијем Сандерсом.

Састанак је, наводе светски медији, требало да буде корак ка уједињењу тренутно подељених демократа у борби против републиканског кандидата Доналда Трампа.

Прво заједничко појављивање Клинтонове и Обаме заказано је за следећу среду у Грин Беју, у Висконсину.

Клинтонова је за Политико открила да јој је Обама подршку пружио у уторак вече и истакла да је он био пун подршке кроз целу кампању.

„Од великих супарника дошли смо до правог пријатељства, и веома сам му захвална на подршци“, рекла је Клинтонова.

Клинтнова ће свог кандидата за поптредседника најавити у јулу на великом Конгресу Деморкатске партије, а сенаторка Ворен виђена је као један од кандидата.

Воренова, која је веома популарна међу прогресивним члановима партије, назвала је Клинтонову „борцем са петљом“, који ће моћи да задржи Трампа подаље од Беле куће.

Упитана да ли је спремна да постане потпредседник Воренова је кратко одговорила: „Јесам“.

Воренова је похвалила и Бернија Сандерса, главног супарника Хилари Клинтон, за ког је рекла да је водио „невероватну кампању“.

„Међутим, Клинтонова је победила. Победила је зато што је борац, зато што је јака. И то је оно што мислим да нам је потрбено“, рекла је Воренова.

Њен адут за будућег потпредседника је то што би могла да привуче гласаче левице које је Клинтонова изгубила у борби са Сандерсом.

Такође она је у више наврата показала да је довољно јака да се суочи са Доналдом Трампом.

У једном од говора описала га је као „гласног, гадног преваранта, који ради само за себе“, истичући да његови напади на федералног судију Гонзала Куриела због мексичког порекла показују „шта тачно можемо да чекујемо од некога које насилиник и расиста“.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here