Насловна Политика Да ли Београд крије два споразума са Приштином?

Да ли Београд крије два споразума са Приштином?

1
ПОДИЈЕЛИ

StefanovićПо ријечима посланика Демократске странке Борислава Стефановића, нико од посланика ,,ни до данас не зна прави садржај споразума о телекомуникацијама и енергетици“  који су 13. септембра у Бриселу постигли Београд и Приштина, пише Политика.

Демократска странка Србије је прије мјесец дана предала Уставном суду предлог за оцјену уставности и законитости споразума о телекомуникацијама и енергетици Београда и Приштине. Потпредсједник ДСС-а Слободан Самарџић сматра да су ти споразуми потписани 13. септембра у Бриселу и да су последњи у низу споразума “којима Србија предаје Косово Албанцима”.

,,Нико није нашао за сходно да посланицима достави текст тог споразума. Њега нема чак ни на сајту Владе. Све што о њему знамо јесте да ступа на снагу 2015. године, и да смо успели да “алоцирамо” позивни број +383 који ће добити званична Приштина, а што је објашњење које вређа интелигенцију“,  упозорио је Стефановић.

Овај бивши преговарач у бриселском дијалогу са Приштином неколико пута је тражио од предсједника скупштинског одбора за КиМ Милована Дрецуна да закаже сједницу на којој би се расправљало о овој теми, али није добио одговор.

,,Дакле, на сајту Владе Србије постоје само документи које смо ми (из бивше власти, оп. а.) постављали. Више пута смо написмено тражили тај документ, и председник одбора Дрецун је такође захтевао, али очигледно да министру Александру Вулину не пада на памет да се одазове на наше позиве. Просто, они желе да избегну полемику, и то што раде је врло штетно. Ми и даље не знамо шта ће бити са 4.000 запослених у Електропривреди Србије на КиМ – да ли ће њих преузети КЕК или неко други?

  • Коме ће припасти Газиводе и Валач? Да ли ће и даље моћи да функционише мрежа 064, да ли ће позивни број +383 бити међународно тарифиран, шта ће бити са наводних 400 милиона евра дуга, који нам траже за “трасфер струје”? И поред свега што се могло очекивати од ове власти, изненађен сам да се овако понаша“ ,закључује Стефановић.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here