Насловна Насловна „Чврсти одговор“ Србије у сусрет договору са Тачијем: О каквом „дисконтинуитету“ Македоније...

„Чврсти одговор“ Србије у сусрет договору са Тачијем: О каквом „дисконтинуитету“ Македоније говоримо?

6
ПОДИЈЕЛИ

Зашто је одлуком Владе Србије недавно повучено особље амбасаде у Скопљу због најаве да ће Македонија гласати за пријем тзв. Косова у Унеско, ако се зна да је то Македонија већ једном урадила, на прошлом гласању?

Подсјетимо, на Генералној конференцији Унескоа у Паризу, одржаној 9. 11. 2015. године, Приштини није пошло за руком да освоји двотрећинску већину, непоходну за чланство. Македонија је притом била у групи земаља које су гласале за пријем лажне државе у ову организацију.

Премијерску столицу Македоније у то вријеме заузимао је Никола Груевски (премијер од 2006. до 2016). Ријеч је о човјеку који је, поред гласања за улазак тзв. Косова у Унеско, хапсио владике СПЦ и здушно подржавао Албанце пошто је признао независност Косова.

Протеклих дана, уиграна медијска клика у Србији преплављена је насловима о Македонији као напрасно изниклом проблему Србије. („Братко Заев забио нам нож у леђа!“; „Заев објавио рат Србији“…)

Поставља се питање – како би то новоизабрани македонски премијер Зоран Заев направио „дисконтинуитет“ кад би гласао за пријем тзв. Косова у Унеско, у односу на Груевског који је радио све то и још више против српских интереса?

Ситуација се додатно компликује када се у причу уведе Црна Гора, односно – Монтенегро – када говоримо о оној „званичној“ Црној Гори. Из опозиције (ДФ) су јуче апеловали на режим да на наредној сједници не гласа за пријем Косова* у Унеско. Јасно им је, кажу, да апел неће уродити плодом, но на апел су дужни. Оно што је интересантно је да су из ДФ-а затражили од Србије да, у случају да Монтенегро гласа за пријем Косова* у Унеско, повуче своје дипломате из Црне Горе, као што је то – било би логично – учинила и у случају Македоније.

Ситуација се, у сваком случају, веома блиско, сараднички плете око власти у све три државе. У међувремену, у Србији се наставља представа о „чврстом одговору“ у сусрет „миленијумском“ договору са Тачијем… Шекспир или Цеца? Србија или кобасица? Нобел за мир или КиМ?

6 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Alaksandar Vuci je dobio metastazu ludila,sto je on dobio to je bilo za ocekivati,zamislite Makedonija koja je to sila koja je to drzava ,bez imea i sopstvenog porijekal o istintosto postojanja kao narod,sada zavisi Srbija i njena buducnost,cega se nije Alek sjetio u nemoci da se pojavi u meijima,sve rijesio jedino odnose s Makedonijom,kao Alek a Crna Gora je to sve uradila i radi i nista.
  Politika je jedno a rzumjevanje iste drugo kod Vucica je to lako i vidljivo i prepoznatljivo ,on vodi politku ko ne vidi kavo taj neka se preispita.

 2. 0
  0

  Januar predvidjen za npr.“krizu „sa Hrvatskom.Februar za“obračun sa kriminalom“.Mart migovi.April za Srbovanje povodom KIM.Maj za obračun sa „kocnicarima opozicionim“.Juni za „povećanje plata i penzija na 500e“.Do kraja godine naravno.Juli za „prkos“Srebrenici.Avgust za „stav“prema Zajevu!!!!Septembar za ukidanje nezaposlenosti u Srbiji.Oktobar za ukidanje bele kuge.Novembar za završne radove Beograda pod vodom.A decembar predvidjen za proslavu na trgu sa Cecom i sendvicem za narod srecni.To je AV program.Tako do 2047.

 3. 0
  0

  Ломпар, 505-6

  Тај НЕГАТИВНИ АСПЕКТ – који је био снажно подстакнут понашањем БИВШЕГ ПРЕДСЕДНИКА СРБИЈЕ – добија фарсичан и злокобан вид у исказима председника српске владе. У потпуној неспособности да разликује своје лично понижавање од понижавања народа и државе које представља, у неосећању било каквог проблема због проширивања својих личних преобраћења на историју српског народа, он је – у ФРАНКФУРТЕР АЛГЕМАЈНЕ ЦАЈТУНГУ од 11. јуна 2014. г. успео да напише: „Није зачуђујуће да Србија и Срби никада нису били посебно омиљени у Немачкој о код Немаца. Један од разлога за то је СИГУРНО и поступање нашег политичког вођства, које је увек мислило да би ПОЛИТИЧКИМ ТРИКОВИМА могло добити подршку и поверење најзначајније европске силе. МИ НИСМО БИЛИ ПОУЗДАН ПАРТНЕР.“

  Одакле овакво тврђење? Зашто се пренебегава историјска истина о томе да су немачко-српски односи били превасходно одређени БЕЧКИМ ПОГЛЕДОМ на српски народ? Јер – како је 1926.г. написао Љубомир Стојановић, улогу референта о нама пред Европом узела је на себе од постанка Србије БЕЧКА ШТАМПА.

  (МОЈ ДОДАТАК,АКО знамо да је држе Јевреји онда је јасно да је њемачки поглед на Србију заправо поглед какав Јевреји желе да имају Нијемци према нама.

  Оптужује их да преко 11 од 13 бечких дневних новина сеју раздор међу народима, по принципу завади па владај.

  https://sr.wikipedia.org/sr/Јаша_Томић

  )

  +++

  …Макса Вебера: Пробни камен наше савезничке искрености је следећи, да са Србијом чинимо само оно што Аустрија и Мађарска траже.“ Пробни камен немачке политике био је, дакле, безусловна сагласност са АУ окупационим погледом на српску историјску судбину….посебно у ауторском тексту ПРЕДСЕДНИКС РПСКЕ ВЛАДЕ..потхрањују најнегативнији стереотипи о српском народу? Ако знамо ко је у прошлости водио српске владе, Ристић, Новаковић, Стојановић..Пашић није јасно ОДАКЛЕ ДОЛАЗИ ОСЕЋАЊЕ НАДМОЋИ САДАШЊЕГ ПРЕДСЕДНИКА ВЛАДЕ? (мисли на Вучића,тада премијер)

  Одакле потреба да се ОСНАЖИ НЕМАЧКА ПРОПАГАНДНА ПРЕДСТАВА О СРПСКИМ ПРЕВРТЉИВЦИМА? Зашто један политички РЕНЕГАТ има потребу да своје ПРЕВРТЉИВО ПОНАШАЊЕ пројектује на потпуно друкчије људе? Да ли је требало бити савезник у часу када је Немачка прионула уз АУ паролу да СРБИЈА МОРА УМРЕТИ? Или је требало остати поуздан Хитлеров савезник?

  Овакви искази откривају нам сам процес ПОУНУТРАШЊИВАЊА КРИВИЦЕ У НАШОЈ ЈАВНОЈ СВЕСТИ, пошто председник српске владе УСВАЈА И ОСНАЖУЈЕ КУЛТУРОЛОШКЕ и политичке ПРЕДРАСУДЕ И ИНТЕРЕСЕ НЕМАЧКЕ СРЕДИНЕ.

  за све смо сами криви,он..5.7.2014.Информер..који су окупљени око појма СРПСКЕ КРИВИЦЕ..Неопходно да дое до заброава СРПСКЕ ИДЕЈЕ И ДА ОНА ИШЧЕЗНЕ У МРАК…ДА СЕЋАЊЕ НА НАС потпуно нестане..

  МОЈ ДОДАТАК: зато је Хитлер бомнардовао србску националну књижницу…

  ..за настојање да се уместо Југославије..успостави Европска унија…Тек спој српске кривице и европске БЕЗАЛТЕРНМАТИВНОСТИ…интегрално југословенство..да угуши српску идеју..дотле је титоистичко југосл.засновало процес ПОУНУТРАШЊИВАЊА ХРВАТСКОХ СТАНОВИШТА унутар потпуно испражњеног простора…

  +++

  renegat • muški rod Otpadnik od vere, naročito: hrišćanin koji je prešao u islam; fig. otpadnik, odmetnik, odrodnik, izrod. (lat.)

  http://staznaci.com/renegat

  Дакле,Вучић је несумљиво политички ренегат јер је био србски национаоиста а сада има идеологију ДСа.

  Иван Фрањо Јукић у побјесници Босне под селом Чипуљић пише да је цинцарска населбина,ваљда већ тада асимилована..а Павлија Ирби како су Грци од Цинцара правили Грке..убиједили их,потплатили,па ови радили против Салвена..а били су 5.цезарова легија,чинкве је 5..дакле ти и такви не чуди да су превртљиви..Срби ниже етике су склони да постају и Грци,Турци,Маџари,Нијемци,Хрвати,Талијани,шта год се затражи…сада несрбски Цгци…Мило..а узвишенији духови као Мило Ломпар себи то не допусте! и поред привилегија које им се нуде…

 4. 0
  0

  Maćedonske novine u vlasništvu Kurira. Kurir u vlasnistvu Miškovica. Vucic u vlasnistvu ludila i šestog prsta iz rastoka.Srbija u vlasništvu lopova i ludaka.Pomoći joj nema . Tano nema krštene opozicije.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here