Насловна Политика Чворовић: Власт у борби против ћирилице

Чворовић: Власт у борби против ћирилице

0
ПОДИЈЕЛИ

Општина Никшић тренутно има  527 радника,  а по европским стандардима  тај број би морао бити од 280 до 300 максимално.  Од 2012. године када је опозиција побиједила на локалним изборима  тадашња власт је издала преко 100 решења на неодређено вријеме запосленима у општини и још толико  у јавним установама  и предузећима  што укупно износи преко 200, саопштио је Илија Чворовић, одборник Демократске народне партије – Никшић.

Ilija Čvorović_4

„Рачунали су да ће са додатим оптерећењем на дуг који је тада био изнад  45 000 000 евра колико је општина била задужена у моменту када су од опозиције изгубили изборе,  кроз финансијско исцрпљивање и банкрот  Никшића поново дочепати  власти.  Већина запослених  у том периоду  је без икакве систематизације гурана у општину а једине пословне референце биле су партијска књижица и родовско-племенски  односи са локалним моћницима“, каже Чворовић.

Додаје да је Скупштина  општине Никшић  недавно донијела одлуку о  милионском задужењу  како би се исплатиле отпремнине за 100 радника који су тада добили радна мјеста.  „Очигледно са намјером да се отвори простор и припреми терен за примјену стратегије један запослени четири гласа за нове изборне процесе и поновно изигравање  народне воље.“

Умјесто да се баве решавањем ових и бројних других нагомиланих економских проблема грађана општине Никшић, локалне власти су одлучиле да све расположиве потенцијале  , ставе у службу отвореног  рата  против ћирилице“, истиче се у саопштењу.

„Латиничењем и промјеном  табли са називима улица мисле да ће успјети да протјерају ћирилицу из  Никшића.  Никог не смије да чуди што је локална власт одлучила да  настави са акцијом која је  почела од позоришта, када је на опште запрепаштење грађана осванула латинична табла. Од оних који су спремни да изигравају народну вољу како би се дочепали власти не може боље ни очекивати.
Господо из власти ако не умијете и не знате да радите посао којег сте се прихватили, а евидентно је да тако, поднесите оставке и пустите да то раде они који знају и умију  и не заносите се са протјеривањемћирилице  из Никшића  јер није Никшић Вуковар“, закључује се у саопштењу.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here