Насловна Политика Чуровић: Конзул Србије нам савјетовао да признамо кривицу

Чуровић: Конзул Србије нам савјетовао да признамо кривицу

13
ПОДИЈЕЛИ

Представник Амбасаде Србије у Подгорици Драгана Вапа нас је савјетовала да признамо кривицу у случају „државни удар“, саопштио је  Александар Чуровић, који је прије два дана јавно саопштио да је под притиском признао кривицу у том предмету. Он је поновио да је све што је рекао у суду била лаж, коју му је написао специјални тужилац Саша Чађеновић.

„Ја лично нијесам тражио помоћ амбасаде Србије, док сам био у притвору под лажном оптужбом за „државни удар“. Обилазила нас је извјесна Драгана Вапа из Амбасаде Србије у Подгорици (прим.аут. конзул Србије у Подгорици). Она нас је савјетовала да признамо кривицу, саопштио је Чуровић.

Он је поновио да је, између осталог, под притиском Амбасаде пристао да призна нешто што није урадио.

„Мој бранилац по службеној дужности ми је приликом једне посјете рекао да је бранио неког дилера из Београда који је ухапшен у Црној Гори и да је Амбасада Србије у Подгорици интервенисала на сва могућа врата за то лице. За нас се нико није борио, већ насупрот, што је за мене велико разочарење. Никакву подршку ни помоћ није нам дала Република Србија, иако смо сви њени држављани. Очигледно да је неко сарађивао са властима у Црној Гори и вјерујем да је све ово био њихов међусобни договор, рекао је Чуровић.

Он је казао и да стоји иза својих тврдњи да је Саша Чађеновић написао споразуме које су они морали да науче.

„Специјални тужилац Саша чађеновић је склапао споразуме са нама, условљавао нас да суђење буде јавно, у противном нема споразума. Тражио сам да ми се споразум коригује и уклони да сам припадник криминалне организације, јер нијесам остварио никакаву добит, нити сам је желио. Чађеновић је то одбио. Све што сам изјавио на суђењу је лаж коју сам добио написмено од тужиоца Чађеновића, да научим напамет и испричам на суђењу. Лично сам био против споразума, али притисци су били огромни са свих страна. Од Амбасаде Србије до моје породице која је тражила да што прије изађем, нагласио је Чуровић.

Лидер ДФ-а Андрија Мандић је прије два дана саопштио да ће тражити од надлежних органа у Скупштини Србије да отворе питање одговорности људи из Амбасадсе Србије у Подгорици. Он је навео да ће тражити да се обави њихово саслушање у Скупштини Србије, пред надлежним Одбором за безбједност и одбрану, како би се разсјанила њихова улога у свему овоме, а поводом оптужби које је изнио Александар Чуровић, који је јавно саопштио да је на њега вршен притисак да призна нешто што није урадио.

13 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Било би добро, ако би сви ти изјаве били би забележене на видео, да не би вама вама после рекли да измишљате ствари.

  Велики поздрав из Русије!

 2. 0
  0

  Овај Чуровић је веома пожељан кадар.
  Предлажем да га поставе за управника – директора Српске куће (кад се, здравља Боже сагради).
  Тешко је наћи поузданију и елоквентнију особу да изрази све тенденције које оличава осовина Мило – Вучић, кад је о интересима српског народа у Црној Гори ријеч.
  То је особа модерног времена и сензибилитета, која разумије тенденције савремене политике, и која ће признати све што се од ње тражи – ма ко да тражи.
  Постоји једна недоумица, како ће Мандић објаснити све ово?!
  Не нама, него себи:)

 3. 0
  0

  Treba i njega i velimirovica pozvati na sudjenje da se suoce sa cadjenovicem da mu u oci ovo kazu i drzavni udar je pao kao kanta boje ili kantic

 4. 0
  0

  Никад се као Србин горе нисам осећао. Могу да замислим како је вама у Црној Гори.

 5. 0
  0

  Заварава се ко мисли да је Биоград центар србства данас. Далеко је то више Бањалука..али ту и нема земљописног центра,има само у душама и срцима људи, јер институције лако купе,појединце…а народ теже.

 6. 0
  0

  +“Богу је све Данас“

  ….кажу да су сви Срби „прекодрински“, заједничка особина

  …“Можда Вучић више воли и поштује Бакира Изетбеговића него милион и по Срба Републике Српске, или можда једноставно зато што мора ићи у НАТО, што је преузео ту обавезу у име Србије па Републику Српску доживљава и као брану за реализацију своје политике. Како може прешутити традиционалну мржњу Њемачке, или хиљаду километара границе са усташком хрватском државом, која концентрационим логорима, мучењима и насилном кроатизацијом проводи њемачке тежње на Балкану, а којој отпор пружа Република Српска. Срамота и издаја – кукавичлук јадника, случајно залуталог у сфере државне политике. Када оде, треба пљунути на све што је радио и изградити све што је уништио.

  Најбитнија чињеница је да истина о рату и миру, о Дејтону, заједничком животу и стабилности, о Федерацији и Републици Српској, Бошњацима и Србима, не станује у Сарајеву – као што је далеко и од политике која се води у Немањиној. Истина припада свим сукобљеним народима: њено суочавање и компромис, који мора бити резултат тог суочавања, представља мали дио правилне скице протеклог рата и Дејтонског мира у земљи. Упркос свему, потребно је послати јасну и неопходну поруку кукавној влади у Београду, да законска одредба о „забрани негирања геноцида“ представља жуту траку на руци цјеле Републике Српске док се бори, храбро и јуначки, да спречи план коначног одстрела од стране западних злочинаца и мајке Србије. У ствари себичне и зле маћехе – Вучићеве Србије!…“

  http://www.fsksrb.ru/fond-strateske-kulture/politika/zasto-vuciceva-vlada-zeli-srusiti-republiku-srpsku/

  Димитријо, сине, Митре…, Биља Крстић
  https://www.youtube.com/watch?v=DB3Y4Z2DiYY

 7. 0
  0

  Ambasada Srbije je najobičnija i najogoljenija ekspozitura podrške Vučićevog režima ovom ovdašnjem! Zbog toga Mandić i Knežević snose veliku odgovornost što narodu, kojeg očigledno lažno predstavljaju, plasiraju lažnu sliku prilikom onog ogavnog „žvalavnjenja“ sa Vučićem u Beogradu kad se dobro zna da je njemu od njih mnogo bliži Đukanović, da mu je od Dodika mnogo bliži Izetbegović, od Marka Jakšića Hašim Tači, od Boška Obradovića Čeda Jovanović, a od Sande Rašković-Ivić Nataša Kandić! Vučićevim režimom vladaju najekstremniji „drugosrbijanci“ i „žuti preletači“!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here