Насловна Друштво Чудо у Ниниви

Чудо у Ниниви

1
ПОДИЈЕЛИ

Мноштво вјерних хришћана који живе на подручју дјелимично окупиране „Исламске државе“ Ниниве говоре о чуду јављања Пресвете Богородице, саопштава либански информативни портал таyyар.орг, позвајући се на новинске агенције.

 195759.b-480x375

Око двадесет и један час 21. јануара очевици који су се налазили у различитим дјеловима градова Алкаш и Анкава били су свједоци необичне појаве: на потпуно тамном ноћном небу засвијетљела је јарко-црвена фигура која није блиједила неколико минута.

Ватрени лик потресао је мјештане: према мишљењу већине вјерника Нинивијаца, фигура није била ништа друго него силуета Пресвете Богородице, која је добро позната хришћанима из иконографије и црквене скулптуре.

Чудесан догађај имао је широк одјек у хришћанској заједници Ирака.

Тако је, сагласно исказима избјеглица, чудо јављено страдајућим хришћанима као утјеха и укрепљење у њиховим невољама. Како сматрају вјерници, појава Богородице јесте знак брзог повратка изгнаника у своје домове и пад власти терориста „Исламске државе“.

195760.b

Напомиње се да је прошле седмице, поводом јављања чуда, у многим храмовима и манастирима Блиског Истока служено благодарствено богослужење.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Niniva je inače biblijski grad koji se spominje u Starom Zavjetu, bio je poznat po razvratu i grijehu! Nakon sto su na upozorenje proroka da će biti uništeni, žitelji započeli strogi post i pokajanje, Bog im je oprostio! Nije čudo da se Majka Božja i sada, kada ovim gradom vladaju ubice, zlikovci i krivovjerci, javila da vjernim dušama ulije vjeru, nadu i ljubav! Neka vide i ti divljaci, ali po meni i oni mnogo gori od njih koji sve ovo planiraju i sprovode da je Bog svemoćan i da im je uzalud sve što čine sa svojim „poslodavcem“ Satanom! Slava Bogu i njegovoj Presvetoj Majci!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here