Насловна Политика Црногорска власт води специјални рат против оних који неће у НАТО

Црногорска власт води специјални рат против оних који неће у НАТО

18
ПОДИЈЕЛИ

После бомби из 1999. данас су средства борбе с онима који су против уласка Црне Горе у НАТО перфидна и подмукла. Људе из Демократског фронта, који је противници чланства у Алијанси, позивају у станице полиције, саслушавају, малтретирају и понижавају.

Актуелна црногорска Влада је попут свих претходних под вођством Демократске партије социјалиста за свој врховни циљ кандидовала улазак Црне Горе у НАТО. Иако је свима очигледно да се огромна већина грађана противи једном таквом пројекту, кампања за улазак Црне Горе у тај војни савез нарочито је интензивирана откако су црногорске власти, спаливши све мостове према Русији, донијеле одлуку да све карте баце на НАТО причу.

У том погледу, свако ко се дрзне да се јавно или на било који други начин супростави насилном увлачењу земље у НАТО, бива изложен разним врстама ризика и притисака од стране режима, који је сву своју судбину практично запечатио и везао за реализацију овог пројекта.

Један од последњих случајева притисака на противнике увлачења земље у ову војну алијансу јесте случај грађанског активисте Марка Милачића, који је након интервјуа за портал „Кодекс“ у којем је упозорио на „могуће фаталне последице оглушења клике на власти о већинску вољу народа“, морао отићи у полицију на информативни разговор.

Да је данас ризик бити против НАТО-а у Црној Гори сагласан је и Андрија Мандић, предсједник Нове српске демократије, који за Спутњик објашњава да се ипак за разлику од 1999. године када је Црна Гора била бомбардована, данас све ради на перфиднији и подмуклији начин.

„Данас је много мањи ризик бити против НАТО-а него што је то био случај ′99. године, када су нас бомбардовали и када сте могли очекивати да вам нека бомба падне на главу, или да вас неки агент НАТО-а убије негдје у некој сачекуши. Данашња средства борбе против нас који се боримо против НАТО-а су перфиднија и подмуклија“, истиче Мандић.

По његовој оцјени тренутно на цени имамо праксу злоупотребе државних ресурса као што је то било у случају Марка Милачића или као што је то било у случајевима људи који долазе из Демократског фронта који се позивају у станице полиције, саслушавају, малтретирају и понижавају.

„Дакле, ово је једна врста специјалног рата који се води против људи из Демократског фронта који су противници НАТО-а. И ја сам сигуран да та тактика неће дати резултате јер она неће промијенити основни однос. А основни однос је да је више од двије трећине грађана против учлањења Црне Горе у тај војни и офанзивни савез. Па се прибјегава средствима преваре да се одлука о учлањењу Црне Горе донесе у Скупштини што није добро, јер наша скупштина не одражава стварну вољу грађана о том питању. Једини који је мјеродаван да саопшти шта мисле о учлањењу Црне Горе у НАТО су грађани Црне Горе“, закључује Мандић за Спутњик.

Небојша Поповић

18 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  I treba da vodi „rat“ sa vama koji bi da vratite CG u 1918 godinu i da je identitetski kastrirate. Kako vas nije sramota da uopšte išta javno govorite o CG kada objektivno želite da nestane kao samostalna i slobodna CG. Oni koji vas podržavaju,ustvari,podržavaju vaš politički metod kao sredstvo za obavljenje prljavih poslova za tuđe interese. To je posao za deveti krug Danteovog pakla..

  • 0
   0

   Milan. Tvoj komentar je nadam se plod neznanja sto samo sebi i nije neki problem. Nisi sam i to nije neki grijeh. Grijeh je Milane podržavati ove metode koje se u istoriji mogu samo naći u totalitarnim težimima . Komunizam za vrijeme Tita, Čaušeskua,Steljina, Envera Hodže. Hitlerov fašizam. Ovo danas nije daleko od toga.

 2. 0
  0

  Nema razlike izmedju Kominterne, Fašizma i NATO-a . Ko god je protiv njih igrožena mu je bezbijednost. I dalje su na javnoj sceni te ale sa svojim sledbenicima kojima ništa nije sveto za rad svojih privilegija. Njih ne interesuje ni rod ni pomozi Bog, to nema ni stida ni srama,ali su zaboravili na jednu stvar. I Bog se nešto pita olosi.

 3. 0
  0

  Prijatelju, živiš u klasičnoj pandurskoj državi, koja policija još jedina, silom pendreka, daje lažni “ legimitet “ vlasti!!!
  Teško je pojmiti, ali u toj i takvoj državi diktature i policijske torture, jedino nije normalno biti živ!?
  Misliti svojom glavom, a živjeti! Biti živ!
  Tako da ovo i nije najgora nenarodno vlast. Bivalo je, i trenutno ima gorih režima po svijetu bijelom.
  … Koliko da te za malo utješim!

   • 0
    0

    Има ли нешто спорно у томе што ћемо ово срање од те „ваше државе“ размонтирати чим нас западне!? Ви сте уништавали заједницу Србије и ЦГ свим могућим средствима.
    Ми ћемо то урадити демократски, како нам и доликује.
    БЈРЦГ ће престати да постоји не само у овој форми, него неће задржати ни ове границе.

    • 0
     0

     Pošteno i muški!
     I nemoj da pomisliš da im je to zasmjetalo, nego im ono mozak para, kada im kažeš : “ … demokratski, kako nam i dolikuje! “
     To, još od onda je.. njihove kokoške!
     Baš taj pevac. Demokratski! Njima sviklima na “ sva moguća sredstva „.

 4. 0
  0

  Тако је предсједниче, само напред, и не нервирај се због Подгорице. Никшић је уз тебе!

 5. 0
  0

  Sovereing , ti pošteno reče ono što nam misle svi posrvljeni te ovđe pišu u zavijenoj formi , bravo i hvala na iskrenosti !
  Znamo mi da vam je cilj uništiti Crnu Goru kao drzavu i crnogorce kao naciju , a borba protiv korupcije , kriminala , socijala , pravda , pravo , jednakost …su sve uslužne postapalice za taj cilj .
  Ti si bar iskren ..

  • 0
   0

   Видиш како се слажемо око крајњег решења за БЈРЦГ.
   И добро је што се ти нећеш томе чудити као Миланче.
   Чак очекујем да ћеш код мене тражити мајсторско писмо.
   Само немој каснити са „пресвлачењем“…

   • 0
    0

    Xe , xe , sanjati , ne mogu ti to uskratiti …znaš onu dobru baladu legendo xe , xe .

    Tebi se mora čestitati na iskrenosti , nije vama cilj demokratija , pravda , borba protiv korupcije , kriminala , ove lupestine …vama je cilj ujedinjeno unitarno srpstvo i trajno uništavanje crnogorske državnosti i svake nacionalne posebnosti , jasno i legitimno , svaka čast !?
    E sad , koliko je to ostvarivo je druga priča , evo ovijeh mjeseci ćemo zvanično uči u NATO , dakle zabetonirano druže !!?
    A vi se nadajte u ruse xe , xe , znaš ono „koga srbin rani i rus brani“ xe , xe …

    • 0
     0

     Ако ти се икада разбистри, схватићеш да, оно што је створено крађом од стране уједињених лупежа БЈРЦГ и „међународне заједнице“, не може бити никада организована и правна држава.

     То што је тебе погодио Ђидов сперматозоид, ја ти нисам крив.
     Ђидо се сперматозоида одрекао, тако да, како год окренеш, ви сте бастарди…

  • 0
   0

   Није уништење.

   Уништава се нешто што има материјалну опипљивост,што је стварно и постоји мимо нечије менталне пројекције .

   НДЦГ ће се стицањем прве за то згодне историјске прилике демократском вољом њених утемељивача, Срба дакле,једноставно развијати као што се развијава свака магла у било којем каменом усјеку .

   Срби ,свога посла!

  • 0
   0

   Đikane druže i prijatelju , moram ti skrenuti pažnju na ove što laju svašta za vas Katunjane , i da ti rečem da se mi crnogorci sa śevera solidarišemo sa vama Katunjanima !
   Mogu zamisliti kako je tebe kad mene nije pravo kad ti Zec podmetne ono sramno „kozoderi“ , ili kad ti spominju nekakve patike za bježanje , ako je iko pokazao junaštvo to ste vi Katunjani , da nije bilo vas ovi što ti podmeću bi još služili Austro/ugarima , Talijanima i svakom okupatoru , navikli da služe ka iz one Njegoševe o Orlu i svinji !
   Zato smo mi crnogorci iz śevernih crnogorskih plemena svijesni koliko ste vi Katunjani zadužili Crnu Goru , i ne damo da bašibozluk laje svašta na vas , i ako i tamo ima zalutalih u tuđe ideologije !!!
   Nek je vječna Crna Gora !!!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here