Насловна Насловна Црногорска протестантска црква: Бошњачка странка инструирана идејама и капиталом из Турске

Црногорска протестантска црква: Бошњачка странка инструирана идејама и капиталом из Турске

0
ПОДИЈЕЛИ

ivan zankovic na pressu

Потврда и отворена подршка неоосманистичком пројекту и безумницима у Црној Гори, који га активно подржавају и спроводе у Црној Гори, дошла је од стране премијера Турске Реџепа-Тајипа Ердогана који је изјавио: „Косово је Турска“, „Живјела Велика Албанија, која је – Турска“, „Родио нас је Aлах и тако ће бити“, поручили су из Црногорске протестантске цркве.

Црногорска протестантска црква оцијенила је, поводом изјаве Бошњачке странке да се та партија противи проглашењу дана Његошевог рођења за државни празник Црне Горе, да су „исламски великодостојници и високи представници Бошњачке странке у Црној Гори, као и такозвани црногорски интелектуалци, већ дуже вријеме инструирани идејама и капиталом из Турске и из других исламских земаља“.

„Црногорска протестантска црква је очекивала овакав наступ Бошњачке странке у Црној Гори јер исламски великодостојници и високи представници Бошњачке странке у Црној Гори, као и такозвани црногорски интелектуалци, већ дуже вријеме инструирани идејама и капиталом из Турске и из других исламских земаља, заједно са домаћим неоосманистима и исламским фундаменталистима, упорно покушавају да нападну и пониште вриједности и тековине Хришћанских народа на Балкану, пажљиво бирајући начине, средства, вријеме, људе, политички тренутак, амбијент, слабости и морално посрнуће црногорског друштва“, наводи се у саопштењу Информативне службе Црногорске протестантске цркве.

Они тврде да је агресивно остваривање неоосманистичког концепта почело је са „радикално-исламистичким говорима у Сарајеву, гдје им је „мајка држава Турска“ којој се захваљују на великој срећи јер им је „та мајка, подарила ислам као вјеру“.

„Настављено је преко Гусиња и Плава са Фејзићевим говором у истом тону, садржају и интонацији, а све са циљем да би се охрабрили домаћи муслимани и кренули путем безумља на остваривању неоосманизма на узбурканој Балканској вјетрометини. Затим је настављено са отвореним нападом на црногорског и васојевићког првака, патриоту и борца за слободу Црне Горе, Авра Цемова Делевића уз учешће актуелно-црногорских тумача историје за дневно политичке потребе, заборављајући ужасе и злочине над хришћанским становништвом које су у том периоду учинили Турци са домаћим потурицама који су били у саставу Турске војске“, истиче се у саопштењу ЦПЦ.

Они су казали да је „отворена подршка неоосманистичком пројекту и безумницима у Црној Гори, који га активно подржавају и спроводе у Црној Гори, дошла је од стране премијера Турске Реџепа-Тајипа Ердогана који је изјавио: „Косово је Турска“, „Живјела Велика Албанија, која је – Турска“, „Родио нас је Алах и тако ће бити“.

„Завршна фаза овог безумља је очекивани напад на црногорски и хришћански симбол слободарства, патриотизма, филозофије и пјесништва, и на неприкосновени вриједносни симбол црногорског бића, постојанства и достојанства, Петра II Петровића Његоша“, упозорили су из ЦПЦ.

У саопштењу се даље наводи да је историјски познато да су сви крвни непријатељи и злокобни окупатори Црне Горе имали за циљ да пониште Његоша као вриједносни симбол Црне Горе а тиме и биће црногорског народа.

„Бошњачкој странци у Црној Гори сметају поједине мисли из Његошевог дјела, али неће да схвате да је Његош опсједнут слободарством и слободом и да сви они који су ту слободу угрожавали, за Његоша су морали бити непријатељи, које је и оправдано означио погрдним именима јер су: издали свој народ и своју хришћанску вјеру, угрожавали слободу и затирали биће хришћана на Балкану, и то је историјска истина коју не можемо фингирати и фалсификовати, као што је истина да у светој књизи Куран на више мјеста се помиње СВЕТИ РАТ против неисламског живља па ми незабрањујемо Куран нити тражимо његове измјене, нити мислимо да он смета концепту грађанске државе. У памет се црногорски Бошњаци, а и ви браћо Црногорци.“

1 КОМЕНТАР

 1. 0
  0

  „Косово је Турска“, „Живјела Велика Албанија, која је – Турска“, „Родио нас је Алах и тако ће бити“. – Како се третира ово, као говор мржње или окорели патриотизам???

 2. 0
  0

  Pozdrav za autora saopstenja koji, po ko zna koji put, cuva dostojanstvo i obraz naseg posrnulog naroda, pored svih, na gomilu, vajnih opozicionara, raznih boja i ideologija. Hvala ti brate i da te Bog cuva.

 3. 0
  0

  E vala je veliki čovjek istupio ispred crnogorske protestantske crkve čiji je on JEDINI član!? E teško Njegošu kakva ga ljiga brani „od Turaka“. Ovo stvorenje prepuno primitivne mržnje i lažnog srpskog patriotizma ne zna za sramotu i bruku. Isti kao on su oni koji daju podršku ovom njegovom trtljanju!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here