Насловна Мозаик Црно-бели спектакл у Пиониру (ВИДЕО)

Црно-бели спектакл у Пиониру (ВИДЕО)

0
ПОДИЈЕЛИ

Скоро 7.000 навијача напунило је халу Пионир у оквиру акције „Гробари за нас“ како би финансијски помогли кошаркашком клубу Партизан.

партизан

Kaд је најтеже црно-бела фамилија, бивши играчи, легенде клуба, фудбалери, јавне личности и сви којима је Партизан у срцу, окупила се на једном мјесту, у „Пиониру“, да подржи, не само финансијски, куповином карата, већ и својим присуством да покаже да кошаркашки клуб који пролази можда кроз најтеже моменте у историји, није сам.

Кроз скоро два сата ревијалне утакмице, коју су између четвртина, „сјекли“ музички сегменти (Неверне бебе, Ђуричић и бубњари, Марко Булат, ЈНА), „Пионир“ је куљао емоцијама, а преко 7.000 људи уживало у потезима чланова готово свих генерција које су Партизан изнеле да врх српске, југословенске али и европске кошарке.

Они млађи, први пут су на једном мјесту могли да виде Даниловића, Ђорђевића, Драгутиновића и остале чланове који су били у цивилу) и који су из истанбулског „Абди Ипекчија“ 1992. тријумфално ушла у вјечност.

„Феномен кошарке на нашим просторима је показан и кроз ову акцију. Навијачи Партизана још једном су показали како се воли клуб, како се навија и бори у тешким тренуцима за клуб. Имам само дивљење том феномену кошарке који не постоји само на паркету, него и на трибинама. Ово је доказа да се бавимо најљепшим спортом и да Партизан дуго траје. Драго ми је што су са нама биле легенде, за које сам некада навијао, после им био саиграч. Провео сам сам незаборавне дане у Партизану. Овдје сам због неизмерне захвалности према Саши Даниловићу, као бившем саиграчу, који је за клуб урадио нестварне ставри. Да није било њега, не би било ни нас. Зато сам промијенио планове и на његово инсистирање дошао на утакмицу. Хвала му још једном“, био је под утисцима сеелктор Србије Александар Ђорђевић, као и већина учесника црно-белог спектакла.

sASA dJORDJEVIC

Први човјек Партизана искористио је прилику да се незмјерно захвали навијачима.

„Неизмјерно сам им захвалан и вјечно дужан на безрезервној и безулсовној подршци свих ових 15-ак година колико сам у клубу. Не навијају за појединце, већ за клуб – Партизан. Хвала свим гостима, али и онима који су помогли, а били у хали. Величанствена ствар који неће срести нигдје осим овдје.

На крају, у мечу Белог и Црног тима (111:114) побиједио је Партизан.

Партизан ће у петак објавити колико је тачно прикупљено средства, с обзиром на то да се акција наставља преко интернет странице Партизана.

„Значиће нам акција ако се настави, али већ има значај. Сваки динар је неопходан, сваки динар је ишао играчима“, каже Саша  Даниловић.

EKIPA PARTIZANA

Остаје да се види да ли ће ова акција изазвати реакцију државе да помогне.

 „Без полемике и сами смо себи досадни колико апелујемо. Ово је само један у низу цивилизованих апела“, казао је Даниловић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here