Насловна Друштво Црна Гора – држава задужених грађана

Црна Гора – држава задужених грађана

0
ПОДИЈЕЛИ

Да је Црна Гора држава неколико привилегованих људи режима и задужених грађана види се из последњег извјештаја Централне банке (ЦБЦГ), према којем се укупна кредитна задуженост црногорских грађана на крају новембра прошле године износила је 1,12 милијарди евра.

„Грађани су за активне кредите банкама дуговали 1,09 милијарди евра, док су њихова дуговања по основу кредитних картица износила 17,78 милиона. Нешто мање, тачније 17,24 милиона, била је задуженост на име дозвољених минуса по текућим рачунима (овердрафт)”, наводи се у извјештају ЦБЦГ.

Грађани су на крају новембра прошле године били 12,3 одсто више кредитно задужени него у истом периоду 2016.

„Независност“ Црне Горе грађанима донијела обарање стандарда

Упркос пропаганди како ће независност Црне Горе грађанима донијети просперитет, каква је права слика види се управо из извјештаја ЦБЦГ, према којем су црногорски грађани задужени више него икад.

Подаци врховне монетарне установе говоре да сваки грађанин Црне Горе у просјеку банкама дугује 1,8 хиљада евра, што је више од три плате или трећина годишње зараде. По стицању независности, 2006. године, црногорски грађани банкама просјечно дуговали 373 евра, а од тада до данас дугови становника константно расту, наводи РТЦГ.

Подсјетимо да је од 1. јануара ПДВ повећан на 21% што је подигло цијене производа за 2%, па се може очекивати само погоршање финансијских прилика грађана Црне Горе.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here