Насловна Политика Човић: Напад на Вучића велики ожиљак за све

Човић: Напад на Вучића велики ожиљак за све

0
ПОДИЈЕЛИ

Члан Председништва БиХ из реда хрватског народа Драган Човић, који је од данас председавајући колективног шефа државе, изјавио је да је напад на српског премијера Александра Вучића у Поточарима „велики ожиљак за све“, те да бошњачки народ из тога мора извући поуке.

DRAGAN COVIC

Човић је поручио да ће учинити све да оно што се последњих месеци догађало, укључујући и напад на Вучића у Поточарима, не утиче негативно на односе две државе.

„Ово је велики ожиљак за све и, уместо да говоримо о жртвама и Сребреници, лоша организација и тај инцидент су избили у први план. То је једно искуство и провера институција БиХ “ рекао је констатујући да је безбедносни аспект у једном делу затајио.

У том смислу каже радује га то што премијер Вучић и даље пружа руку помирења, пренели су медији у БиХ.

Човић је потврдио да ће чланови Председништва БиХ у среду 22. јула посетити Србију.

Истиче да ће му једна од првих активности на тој позицији бити успостављање контаката и сусрета са председницима Хрватске, Србије и Црне Горе. О будућим односима БиХ са Србијом, Човић истиче да нема другог пута већ „кренути заједно напред“.
 
„Не смемо допустити да ови инциденти, укључујући и оно што је последњих месеци претходило Сребреници, негативно утичу на односе. Учинићу све да до тога не дође и радује ме да је прва реакција Вучића била да он и даље пружа руку сарадње „ казао је Човић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here