Насловна Политика Човек ако не опстане духом није човек – а Вучић нам каже...

Човек ако не опстане духом није човек – а Вучић нам каже да мењамо свест (ВИДЕО)

4
ПОДИЈЕЛИ

Човек ако не опстане духом, сопством, он више није човек. А овде нам овај врховник говори да треба да мењамо нашу свест, казао је писац Момчило Селић поводом недавне изјаве Александра Вучића, преноси „Правда“.

Селић је коментарисао и неке од изјава, како је навео тзв. српске интелектуалне елите о Вучићевом унутрашњем дијалогу о Косову и Метохији.

„Ја само знам да у САНУ има пар људи који су у проблему зато што се супростављају том идотизму које гура тип као што је председник САНУ Владимир Костић, а који је по струци лекар. Он говори у своје име, а требало би да претставља академију, јер ко претставља академију требало би да представља народ. Он се, каже, поводом тзв. унутрашњег дијалога о Косову и Метохији брине за моју децу – а ја му поручујем – Нека хвала, Костићу!,“ казао је он.

Недавну изјаву писца и академика Душана Ковачевића да „Србија нема деце за нови рат“ Селић сматра неоснованом.

„Шта му је то требало“? Све што је могао добио је, шта може да изгуби? Јер ако види Вучића, Вулина и Зорану Михајловић и Брнабићку, ако он њих види као особе са којим би сео за сто и попио по ракију са њима, онда ја мислим да тај човек има озбиљан душевни проблем, да не кажемо духовни“.

Писац је прокоментарисао и изјаву предсједника Србије Александра Вучића, који сматра да Срби треба да мијењају своју свијест.

„Човек ако не опстане духом, сопством, он више није човек. А овде нам овај врховник говори да треба да мењамо нашу свест. Под условом да је много паметнији него што је, и да је натчовек, он то не би смео да каже, јер свест се не мења ни керу. Ако си узео кера, Немачког овчара, нећеш ти од њега правити рот фајлера, пудлицу или теријера. Он је немачки овчар. Ако ти то мењаш – ти си кретен. А овде то имамо са највишег места у држави да хоће да мењају свест народу, од човека који није изабран него постављен,“ рекао је Селић.

4 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Svaka cast portalu sto skrece paznju na jednog pravog srbina.
  Preporucujem srbima da poslusaju emisiju profilisanje na radio serboni pod nazivom ‘crna gora, milogora’

 2. 0
  0

  Ovakvi ljudi nemaju prodju u Srbiji,u Crnoj takodje a pitamo se zasto,vole da im imputiraju proslost ,a ko trecerazredni spijuni vlasti koji su itekao potekli iz tih krugova ali trecerazredini ili nerangiranih u doba Broza.
  Za vrijeme Broza je trebalo reci i napisati nesto,ko je rekao prosao je dosta tesko ovako kao Momcilo Selic,valjda je to u genima ljudima iz Morace iako su rodjeni negdje drugo,ne miri se nas covjek sa nepravdom.
  Jednom prilikom je rekao ili napisao da mu je oatc govrio „cijeni covjek ako je covjek,pa iako je juce na tebe pucao“
  Za to treba imati i cojstav i junsatva, danas smo svi u prosjeku ispod prosjecnosti a svi cute.
  Cemu li se nadamo i od koga,s neba nista ne pada pa iako u njega i gledamo i vjerujemo,treba nesto uraditi da bi se nesto i dobilo za uzvrat.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here