Насловна Политика Cн-Ен-Ен: У холандском извештају устаници криви за пад „боинга“

Cн-Ен-Ен: У холандском извештају устаници криви за пад „боинга“

1
ПОДИЈЕЛИ

Cн-Ен-Ен је објавио нове детаље истраге Холанђана о паду „боинга“ MХ17 у Украјини.mh17

Како су саопштили извори који су имали приступ извештају, одговорност за несрећу лежи на устаницима Донбаса, а делимично и ма малезијској авио-компанији која није обратила пажњу на препоруке да не лети изнад територије Украјине.

Нацрт извештаја садржи неколико стотина страница. У њему се наводи тип и путања ракете која је оборила авион, као и полуминутни транскрипт догађаја на палуби авиона.

Према подацима извора, у извештају се налазе информације, не само о локацији ракете, већ и о томе ко је контролисао територију.

Савет безбедности Холандије саопштио је да је завршен рад на финалном извештају о паду малезијског „боинга“ у Донбасу. Објављено је и да је „Росавијација“ добила нацрт коначног извештаја о узроцима пада малезијског „боинга“. Заменик шефа „Росавијације“ Олег Сторчевој изјавио је да намерава да пошеље Холандији своје примедбе.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Baš sam povjerovao u „objektivnost“ ove istrage! Inače, Holanđani su poznati po istinoljubivosti, sjećamo se iz „slučaja“ Srebrenice! Znači, krivi su „pobunjenici“ iz Donbasa – čitaj: Rusi, krivi su čak i nesretni Malezijci u oborenom avionu, jedino nisu krivi nacistički banditi iz Kijeva! Kako ih nije sramota da nešto ovako objelodane!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here