Насловна Политика Чланови Председништва БиХ стижу у Београд

Чланови Председништва БиХ стижу у Београд

1
ПОДИЈЕЛИ

Председник Владе Србије Александар Вучић састаће се данас у Београду са председавајућим и члановима Председништва Босне и Херцеговине Драганом Човићем, Младеном Иванићем и Бакиром Изетбеговићем.

predstavnistvo bih

Свечани дочек ће бити организован испред Палате Србије, а учесници састанка ће се после разговора обратити медијима, преноси Танјуг.

До састанка долази десетак дана након што је премијер Србије нападнут током комеморације у Сребреници, а кривица за то приписана је неким сарадницима Изетбеговића, што је он категорички негирао.

Вучић је поручио да рука помирења остаје пружена.

Премијер је за данашњи Курир најавио је да ће ускоро бити одржана заједничка седница Владе Србије и Савета министара БиХ и додао да ће са члановима Председништва разговарати о умиривању националних тензија, али и наменској индустрији и заједничком изласку на трећа тржишта.

Вучић је рекао да има много важних тема окренутих ка будућности за разговор са три представника Председништва БиХ, али и нагласио да се неће разговарати о Сребреници.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Kad će da se pronađe grob mog dede po majci, mobilisanog u Brozovu vojsku septembra 1944. u Negotinu koji je bila zaposela Crvena Armija i poslatog da oslobađa danas tuđu državu Bosnu i Hercegovinu, koji je u februaru 1945. u istoj toj prokletoj Bosni i poginuo?

    Zašto je bilo lakše — ili oportunije — pronaći desetine hiljada mrtvih iz poslednjeg rata (ne ulazeći u nacionalnost žrtava, mada bi se i o tome moglo govoriti), a njegov grob nikad nije ni tražen ni nađen?

    I kada će biti pronađen? Moja mama je imala 4 godine kad joj je otac mobilisan i nije ga videla više nikad. Ona je danas stara žena. Hoće li ona i moja tetka ikad moći da sahrane oca?

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here