Насловна Издвојено Читав Главни одбор Социјалдемократа на државним јаслама

Читав Главни одбор Социјалдемократа на државним јаслама

1
ПОДИЈЕЛИ

Цијела ужа руководећа структура Социјалдемократа Црне Горе на јавним је функцијама, што, по оцјени аналитичара, знатно повећава могућност да та странка злоупотребом државних ресурса покуша да побошља изборни резултат у октобру.

Предсједник странке Иван Брајовић је министар саобраћаја у Влади Црне Горе, Вујица Лазовић потпредсједник Владе и министар за информационо друштво и технологије, док су Дамир Шеховић и Мићо Орландић посланици.

У Главном одбору Социјалдемократа је Ирма Нишић, међународни секретар странке, која је запослена у Управи за некретнине. Пословни директор партије Емил Дурумбашић уједно је и савјетник потпредсједника Владе Лазовића. Лука Митровић је директор Хидрометеоролошког завода, а Армин Шаботић је у одбору Комуналног предузећа Рожаје. Ален Калач је у Управи за шуме, Срђан Станковић на Универзитету Црне Горе, а Елвир Клица у Одбору директора Поште Црне Горе.

Интересантно је и да је Небојша Крстајић директор Директората за ваздушни саобраћај у Министарству саобраћаја, гдје му је шеф, исто као и у странци, Иван Брајовић. Азем Идризовић је помоћник директора Средње стручне школа у Бијелом Пољу, а Небојша Обрадовић је директор Дирекције за жељезницу, која је ових дана била у фокусу јавности јер је из јавног фонда плаћала скупове СД-а.

По ријечима политичког аналитичара Божидара Чолаковића, већ постоје наговјештаји да би СД могао да злоупотријеби јавне ресурсе у партијске сврхе.

Јавност је информисана о начину организовања партијске конвенције СД која је плаћена из буџета. Додуше, износ који се помиње није превисок, али са становишта принципа и правила износ је свакако споредан, а оно што је важно јесте намјера. А намјера указује на постојање уходаних, скоро подразумијеваних, а на законима незаснованих механизама функционисања и на очигледност чињенице да се тешко одрећи навика стечених за готово двије деценије боравка у власти и обављања јавних функција. Овакви примјери, а о крупнијим да и не говоримо, подсјећају колико се споро усвајају демократски стандарди и како се, заправо, системски подстиче спорост у дефинисању амбијента у ком би граница између партијског и јавног интереса била јасно повучена“, рекао је Чолаковић за „Дан“.

У руководећој структури СД су и професори Мерсудин Растодер и Исад Меховић, као и Бећир Берјашевић директор ОШ „Ђерђ Кастриоти Скендербег у Остросу. Ивона Вуковић је у Служби Главног града, Стефан Шуштер је у Основном суду у Бару, док је Тања Баћовић директор ЖРК Приморје.

Ђорђе Сухих је на челу подгоричке скупштине, Јован Ђуришић је директор Службе заједничких послова, а Зоран Радоњић је секретар Министарства саобраћаја. Марко Ракочевић је секретар за комуналне послове у Подгорици, Борис Мугоша је замјеник градоначелника, док је Нусрет Цановић директор ЈП Паркинг у главном граду. У Министарству саобраћаја запослен је и Небојша Бакрач, док је Хајриз Адровић у Министарству за информационе технологије, које води Вујица Лазовић.

Интересантно је да је кадар Социјалдемократа и Јован Мачић, директор Аеродрома Тиват, компаније која је означена као значајно упориште Брајовићеве странке. Тешко је рећи колико је тачно кадрова Брајовиће странке запослено у тој компанији, али је илустративан податак да су у главном одбору СД и ватрогасци са тиватског аеродрома Елвис Бркан и Игор Петковић.

Социјалдемократе имају и функцију главног администратора у Подгорици, коју обавља Горан Петровић.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here