Насловна Насловна Чистка у врху ДПС-а: И Вујановић остаје без мјеста потпредсједника

Чистка у врху ДПС-а: И Вујановић остаје без мјеста потпредсједника

5
ПОДИЈЕЛИ

Glasanje Filipa Vujanovica 3

У врху Демократске партије социјалиста  размишљају о томе да Филип Вујановић на конгресу у јуну не буде предложен за потпредсједника странке, сазнају “Вијести“ у тој партији.

Саговорник “Вијести” из ДПС-а казао је да о томе још није формално разговарано у врху странке.

Било би добро да имамо чисту ситуацију. Да Вујановић буде само предсједник државе”, казао је саговорник „Вијести“ из руководства ДПС-а.

Док из кабинета предсједника државе “Вијестима” није одговорено да ли је Вујановић заинтересован за потпредсједничко мјесто, политички директор ДПС-а Тарзан Милошевић казао је да се број потпредсједника и кандидати за та мјеста не могу знати прије страначког конгреса заказаног за 21. јун.

О кандидатима за потпредсједнике нијесмо разговарали, јер се то не може ни знати прије конгреса. Знају се партијске процедуре”, казао је Милошевић.

milo đukanović_filip vujanović

Статутом ДПС-а предвиђено је да на предлог Предсједништва, Главни одбор утврђује кандидате за предсједника и потпредсједника партије. На предлог најмање 20 чланова ГО могу се утврдити и други кандидате за шефа партије и предсједника. Конгрес утврђује и број потпредсједника, а ДПС је на конгресу 2011. изабрао четири.

У Вујановићевој биографији на сајту ДПС-а наводи се да је 2003., након првог избора за предсједника Црне Горе замрзнуо чланство у странци. Међутим, Вујановић је до 2011. био координатор ДПС за Подгорицу. Након неуспјелог покушаја да ДПС освоји апслоутну власт у подгорици са Миомиром Мугошом на челу листе, а због чега је СДП изашао самостално, на том мјесту замијенио га је шеф партије Мило Ђукановић.

Вујановић сада нема никаква партијска задужења.

Други потпредсједник Игор Лукшић казао је да се на конгресу у јуну неће кандидовати за страначке функције, док се трећи потпредсједник – Светозар Маровић налази у центру афере „Тајни рачуни“.

5 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Indikativno je da, kako stvari sad stoje, nijedan od tri aktuelna potpredsjednika DPS-a neće ostati na tim funkcijama nakon kongresa u junu. Kako MIlo čisti teren oko sebe.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here