Насловна Политика „Чишћење“ кадрова СДП-а са Универзитета

„Чишћење“ кадрова СДП-а са Универзитета

0
ПОДИЈЕЛИ

Управни одбор Универзитета Црне Горе (УЦГ) именовао је јуче професоре Филозофског и Економског факултета Живка Андријашевића и Мају Баћовић за нове проректоре.

Univerzitet-CG

Они ће ступити на дужност 1. фебруара и обављаће те функције заједно са проректором Предрагом Станишићем. Предсједник УО УЦГ Душко Бјелица саопштио је и да је досадашњи проректор Срђан Станковић поднио оставку.

„Проректор Станковић је разријешен на лични захтјев, из здравствених разлога. Оставку је поднио дан прије сједнице“, казао је Бјелица.

Станковић је кадар СДП-а, а о његовом неслагању са менаџментом Универзитета говорило се у више наврата. Недавни случај посланика СДП-а Дамира Шеховића, којем и поред доказа које је доставио Сенату УЦГ да испуњава услове за одбрану докторске дисертације то није дозвољено, говори о односу те партије и државног Универзитета, који тренутно контролише ДПС.

На питање новинара да ли је Андријашевића и Баћовић препоручила стручност или блиске везе са врхом власти и УЦГ-а, Бјелица је кратко одговорио да их је „препоручила ректорка Радмила Војводић, а о референцама се информишите из њихових биографија“.

Предсједник УО је саопштио и да је УЦГ прошле године пословао са губитком од око 100.000 еура.

„Укупни приходи били су око 31,5 милиона, а расходи око 31,6 милиона еура“ објансио је Бјелица.

Према његовим ријечима, иако је УЦГ пословао са губитком, током прошле године, уз помоћ Владе је враћено више од четири милиона дуга према запосленима, док су дугови према спољним добављачима скоро ликвидирани.

Бјелица је додао да ће факултети за фармацију и примијењену физиотерапију бити у в.д. стању до априла, као и да ће Баћовић координирати радом Економског факултета до избора новог декана.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here