Насловна Политика Ципрас ,,стопира“ нове санкције Русији?

Ципрас ,,стопира“ нове санкције Русији?

0
ПОДИЈЕЛИ

Изјава лидера земаља Европске уније о могућим новим санкцијама против Русије, објављена је без сагласности грчког премијера Алексиса Ципраса – објавио је Вол Стрит Журнал.

grcka siriza

Утицајни амерички лист се позвао на своје изворе у грчкој влади који су му саопштили:

„Та изјава није усаглашена са Грчком. Атина ће о том питању издати своје саопштење. Европски савет није добио нашу сагласност за оно што је објављено и не придржава се предвиђених процедура за иступање са саопштењима“.

Вол Стрит Журнал је истовремено својим читаоцима указао да је Ципрас раније оштро критиковао санкције против Русије.

Можда и због ове полупобуне из Атине, утицајни министар финансија Немачке, Волфганг Шојбле, изјавио је да ће за разматрање питања о могућим новим санкцијама против Москве захтевати „више времена него што бисмо волели“.

„То нико не жели, али се то не може искључити“ – признао је Шојбле уочи састанка министара финансија ЕУ у Бриселу.

„Крајње је важно да Европљани остану сложни. О продужавању десјтва санкција ће се одлучивати у марту. Можда није у реду да трчим толико унапред – али саматрам да је најважније питање: хоћемо ли успети да продужимо оно о чему смо се договорили. Влада Немачке на том плану веома интензивно делује. Европи су поводом санкција важни заједничка позиција, заједничка реакција и јединство. То је одлучујуће“.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here