Насловна Политика Ципрас одлучио: Нема ништа од ванредних избора у Грчкој

Ципрас одлучио: Нема ништа од ванредних избора у Грчкој

0
ПОДИЈЕЛИ

Грчка влада „нема намер“ да распише превремене изборе док се налази усред финалне фазе преговора са својим партнерима из еврозоне о новом пакету помоћи, изјавила је данас портпарол грчког премијера Алексиса Ципраса Олга Геровасили.

cipras

Избори не би тренутно били корисни и влада нема намеру да их сада организује„, рекла је Геровасили за грчку новинску агенцију АНА и додала: „Циљ је финализовање договора са Европом, повратак у нормалу и постизање стабилности„.

Ципрас је прошле недеље претрпео велики ударац у парламенту приликом гласања о првом пакету мера штедње, које кредитори захтевају у замену за нови пакет помоћи вредан 86 милијарди евра, кад је против договора са кредиторима гласало око једне петине посланика из редова владајуће Сиризе, укључујући три министра.

Ципрас је тада морао да се ослони на опозицију како би прогурао непопуларне реформе, а у среду му предстоји још један тест, кад ће се у парламенту гласати о другом пакету мера штедње, које се односе на банкарски и правосудни систем.

И сам Ципрас је раније изнео велике примедбе на споразум са кредиторима, али је истакао да они званичној Атини нису дали избора него да пристане на њихове услове.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here