Насловна Друштво Ципрас одбио да Грцима смањи плате и пензије

Ципрас одбио да Грцима смањи плате и пензије

1
ПОДИЈЕЛИ

Грчки премијер Алексис Ципрас изјавио је да у Грчкој неће бити смањења плата и пензија, масовних отпуштања или других мера рецесије које би погоршале социјалну кризу у земљи и одбацио могућност превремених избора.

cipras

У интервјуу за лист „Риелњуз” Ципрас је, између осталог, рекао да ће проблем ликвидности, са којим се грчка економија суочава, бити решен завршетком договора о реформама у Бриселу и нагласио да нема разговора о трећем зајму или меморандуму.

Грчки премијер је стао уз министра финансија Јаниса Варуфакиса, административне реформе Јоргоса Картугалоса и националне одбране Паноса Каменоса због, како је рекао, удружених напора да се они дискредитују и рекао да је задовољан сарадњом са свом тројицом, пренела је АНА.

Ципрас је одбацио могућност превремених избора у земљи и додао да у овом тренутку нема разлога за састанак лидера свих странака, али је навео да је спреман да се састане са лидером Нове демократије и бившим премијером Антонисом Самарасом, уколико он жели да буде обавештен о дешавањима.

Ципрас је демантовао да су представници владе или партијски званичници ставили своје личне интересе изнад интереса владе или Сиризе и додао да, уколико у будућности утврди да је то случај, „то неће бити толерисано”.

Борба против корупције и стечених права су међу приоритетима владе, рекао је Ципрас и додао да се испитују листе улагача и сумњиви државни уговори.

Када је реч о приватизацијама, Ципрас је рекао да влада не користи тај термин, већ је реч о „развојним конзорцијумима са јаким учешћем државе, како би се заштитио интерес јавности”.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here