Насловна Друштво ЦГО: Пешићу, поздравите госпођу Војводић, Ви знате зашто

ЦГО: Пешићу, поздравите госпођу Војводић, Ви знате зашто

5
ПОДИЈЕЛИ

Центар за грађанско образовање (ЦГО) поздравља прво потписано од четири саопштења која је Универзитет Црне Горе (УЦГ) издао у покушају да доведе у питање кредибилитет рада ЦГО-а и његових запошљених, наводи се у саопштењу те организације којe потписује извршна директорка Далиборка Уљаревић.

„Цијенимо да је напредак направљен макар у дијелу да ће се сада налазити по неки „жртвени јарац“ зарад јавне одбране неодбрањивог. Но, остаје нејасно по којем се основу јавља предсједник Научног одбора УЦГ, Владимир Пешић, кад је колико прекјуче ректорат тврдио да нема никакве везе са спорним докторатима и професорима„, наводи Уљаревић.

„У саопштењу УЦГ-а се не демантује нити једна чињеница из студије „Академска част на црногорски начин – плагијати у Црној Гори и њихово (не)процесуирање“ или из јучерашњег саопштења ЦГО-а. И зато је тешко даље полемисати а задржати пристојан ниво комуникација у судару са искључивошћу, мизогинијом и комесарском логиком која долази са УЦГ, а у којој нема ни зрнца науке и научне истине, већ се све своди на приземне покушаје етикетирате саговорника“, наводи она.

Надаље, у саопштењу Уљаревић је изнела низ питања за професора Пешића.

„Да је другачије можда би професор Пешић и могао одговорити на неко од ових питања:

• Каквим сте ви, професоре Пешић, научним истраживањима дошли до етикета које мени лично и ЦГО-у лијепите?
• Мислите ли да ћете нас након 15 година јавног рада које има свој снажан печат у Црној Гори и значајно међународно препознавање, спријечити да постављамо питања, тако што ћете нас оптужити да нам је за било што од оног што радимо мотив новац?
• И на основу чега ви цијените да бисмо морали да прекинемо јавно говорити о случају Влаховић, Бабовић, Ракочевић? Или, о другим везаним проблемима који указују да на УЦГ нема воље ни интегритета да се они рјешавању на неселективан начин и у јавном интересу?
• Вјерујете ли да кад неко прочита ваш јавни одговор и рјечник у њему садржан, УЦГ може ићи нагоре или надоље на листи универзитета који су слободни и високо рангирани? И мислите ли да су новци само важни кад је ријеч о квалитету универзитета или ће бити да има нечег и у његовању критичке мисли у академском простору иако то може чудно одзвањати у главама руководилаца УЦГ?
• Коначно, професоре Пешићу, је ли овај одговор најбоље што ви можете продуковати на све оно што је ЦГО аргументовано, са документима и релевантним изворима, навео у својој студији? Ако јесте, онда нас још више брину капацитети УЦГ.

И да не заборавимо, професоре Пешићу, поздравите госпођу Радмилу Војводић, ректорку УЦГ. Ви знате зашто. А и црногорска јавност„, закључује се у саопштењу ЦГО-а.

5 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Daliborka je baš jedna fina i pametna dama. Koja god tema da se pojavi, ona iskoči odnekud da nam sve objasni. Nema veze što njena priča nikoga ne interesuje. Budimo pošteni, zar je ona sama? Sjetimo se Neđa Rudovića ili Slavena Radunovića, i oni vole da pričaju na svaku temu a još niko nije otkrio gdje se gase.

 2. 0
  0

  Какви идолопоклонички гмазови. Утркују се ко ће бити гласнији у одбрани лика и дјела. За разлику од оних који је бране, она показује кичму. Тешко је не осјећати гађење према том ништавилу пузаваца око ње. Пих!

 3. 0
  0

  Sprdajte se vi, da je opozicija dobila izbore premijer bi bio Krivokapić ili Daliborka Uljarević. Tako je bilo planirano, ne mislite valjda da bi neko dao primitivcima iz DF-a da vode državu, a ne znam kako biste napravili vlast bez njih. Koliko god da ste dobili glasova na izborima (a nijeste previše), to bi samo njima poslužilo da se dokopaju vlasti.

 4. 0
  0

  Kad ovi koji su kreirali ili pmagali da nam danasnjica bude ovakva , budu protiv plodova svoga rada, znajte da je kraj blizu. Mi vise nismo potrebni , treba ih pustiti neka zavrse ovaj posao i neká oni budu ti koji ce ugasiti svijelo. Neznam zasto bi za nas ova tema nila imalo vazna.

 5. 0
  0

  Далиборка Уљаревић. Старија евроатланска НВО ђевојка што све зна. Радмила Војводић. Насађена ректорка, евроатланска глумица што такође све зна. Забоље ме и за једну и другу.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here