Насловна Мозаик ЦГО и „Црвени божур“ сјутра обиљежавају Међународни дан несталих

ЦГО и „Црвени божур“ сјутра обиљежавају Међународни дан несталих

0
ПОДИЈЕЛИ

Удружење породица несталих, киднапованих и убијених лица „Црвени Божур“, у сарадњи са Центром за грађанско образовање (ЦГО), ће у сриједу, 30. августа 2017, у сали ЦГО-а, Булевар Светог Петра Цетињског 96 u 11 сати, организовати конференцију за медије поводом обиљежавања Међународног дана несталих.

Том приликом ће бити представљени најновији подаци у вези са несталим лицима у Црној Гори и да ли се и колико се урадило до сада на откривању чињеница о њиховом нестанку. Додатно, биће представљено и стање у региону када је у питању процес откривања, ексхумације и идентификације несталих лица, наводи се у саопштењу ЦГО.

На конференцији ће говорити: Љубиша Филиповић, предсједник Удружења породица несталих, киднапованих и убијених лица „Црвени Божур и Тамара Милаш, портпаролка Коалиције за РЕКОМ у Црној Гори.

Највљено је и присуство Зорана Бингулца, амбасадора Републике Србије у Црној Гори, Петра Вучевића, савјетника у Управи за збрињавање избјеглица, као и Дејана Бојанића из Службе тражења Црвеног крста Црне Горе, са којима ће заинтересовани имати прилику да разговарају у вези са несталим лицима, каже се на крају сопштења ЦГО.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here