Насловна Колумне Цетињски сабор – свијетли пут у сјеверноатлантски нужник!

Цетињски сабор – свијетли пут у сјеверноатлантски нужник!

8
ПОДИЈЕЛИ

Ових дана је огромна сила, немјерљива са било које тачке гледиште, бесомучним и хистеричним тегљењем за уши насилно увукла Црну Гору у НАТО.

Наиме, у Скупшини Црне Горе на Цетињу, одржаној 28. априла 2017. године- као роботи су за НАТО гласали црногорски парламентарни робови које Запад држи за гушу- компромитирујућим материјалима, или за нос- грантовима које су обилато узимали.

Тако је Црна Гора ушла у НАТО на тужан начин, у складу са стиховима Бора Ђорђевића: “Два је вуку а тројица туку!” Нема сумње, од сада ће ловачко друштво под називом „Војска Црне Горе“ имати задатак да лови „недемократске“ црнце и Арапе по свијету!

Ако некога од тих војника црнац погоди стријелом, или га разнесе разјарени Арап, јавност ће бити обавијештена да је- „херој Црне Горе” погинуо “ширећи демократију и доносећи слободу другим народима!“

Мада, можда о њима нећемо ништа знати, као што данас слабо шта знамо о црногорским војницима лоцираним у авганистанској бази “Шахин”, коју је недавно напало десет талибана те побило преко 140 тамошњих војника.

Зли језици говоре да је врх црногорског режима, по добијању аваза из Авганистана, био у чуду и питао се – Зашто црногорски војници нису направили контраофанзиву, вјештим маневром окружили Талибане, потом их неутралисали и сликали се са лешевима- као што то раде Амери?

Да су то урадили, па талибанске главе (и покоје ухо- кога глава није запала) донијели на Цетиње, то би био истински доказ да је Црна Гора вјешто савладала НАТО стандарде. Овако је остао само тупи звук реторичког велеслалома црногорског режима- који тврди да је “уласком у НАТО Црна Гора постала дио заједнице најразвијенијих држава свијета”.

Шокирана црногoрска јавност је те славне ријечи богатих књажева црногорског режима овако протумачила:

„Економска распалина Црна Гора, тотално опљачкана и привредно разбуцана од врха државе, постала је по степену обнажености- супергологузи, али по нивоу угледа- најугледнији поцијепани просјак међу најразвијенијим државама НАТО-а“?! Интересантно тумачење јавности, зар не?

Milo Djukanovic NATO Crna Gora 03

Вјечна фрка у Европи, и вашингтонски поклич- “Мир путем силе”!?

Елем, недавно је седам држава Балкана, па и Црну Гору међу њима, посјетио неадекватни републикански сенатор Џон Мекејн, агресивни представник америчке “дубоке државе”- оличене у крупним корпорацијама и банкарима Вол Стрита.

Та америчка “дубока држава” је увијек постојала, а како она функционише кроз вријеме видјећемо кроз један примјер из даље прошлости Европе. Рецимо, из времена када је јачала Хитлерова Њемачка.

Наиме, недавно је колега Александар Алексић, бивши гредоначелник Цетиња, подсјетио јавност на обавјештајну информацију из САД коју је, десетак година прије почетка Другог свјетског рата, имао совјетски генерал НКВД-а Виктор Александрович Дроздов. Ево те информације у цјелости:

„Амерички предсједник Херберт Хувер се 1929. сусрео са угледним предузимачима САД из центра „Расел”. Они су Хуверу саопштили следеће, цитат: „Приближава се криза. Можемо покушати да избјегнемо тежак положај- само ако промијенимо распоред снага у свијету. Зато, треба пружити помоћ Русији, како би се она ријешила расула – посљедица грађанског рата, и помоћи Њемачкој да се ријеши притисака Версајског споразума”.

Хувер је приговорио: „Али, за то је потребан новац, неколико милијарди. А зашто нама то треба, шта ће бити после тога?” Они су одговорили: „А послије тога треба сударити Русију и Њемачку, како би се, опоравивши се послије кризе, САД нашле један на један са преживјелим од ова два непријатеља!“

Елем, осталим народима Европе је тада, по овом сценарију који се остварио чак и у детаљима, остављена једна од двије трагичне улоге. Да буду дио антихитлеровског покрета те да масовно остављају кости по ратиштима, или да буду у редовима колаборациониста- па да по правилима жанра заврше на вјешалима или као жртве неконтролисаних масовних стријељања без икаквог суда. Тако се на овим „свијетлим гробовима“ уздигла економска моћ Америке!

Ипак, данас изгледа као да се ништа није промијенило за ових деведест година. Сликовит примјер имамо из недавне политичке праксе Сједињених Америчких Држава. Таман када се преко својих медија “дубока држава” наоштрила да предсједника Трампа прогласи лудим, и пошаље на неуропсихијатрију јер је имао “параноидне нападе миротворства”, Трамп је одлучио да потегне крилате ракете.

Послије њихових експлозија у Сирији- ти исти медији су отпочели величанствено славље уз крике- „Здрав је, здрав је наш мили предсједник“! И одмах промовисали нови амерички принцип пацифизма- „Мир путем силе“, која је зазвонила као ехо познате крилатице: „Рат за мир“, која је оргинални изум са наших простора.

Свјетска јавност је из овог примјера извукла наравоученије- амерички предсједник који не пуца ракетама на све стране- може заглавити на неуропсихијатрији као тешко обољели пацијент!

Karikatura Crna Gora NATO 03

Иво Андрић- Када би људи знали колико мало памети управља светом…

Нема сумње да америчка “дубока држава” има своје слуге и промотере и у Европи. Од њихових спикера се може много чега сазнати. Рецимо, уочи доласка америчког државног секретара, господина Ултиматума Тилерсона у Москву, један њемачки „новинар“ је на руској ТВ рекао следеће:

“По доласку господина Тилерсона- свако ће добити обавезујуће домаће задатке од САД. Европа их је већ добила, добиће их и Русија, Кина,…, и свако ће морати радити своје домаће задатке.”

Укратко, моћни естаблишмент САД пројектује планету као једну велику тамницу. У њој ће разноразне вође, шеици или предсједници народа- који су срећни осуђеници на живот- радити некакве домаће задатке.

Домаћи задаци ће, све су прилике, бити разни- али нити један државник неће добити домаћи задатак- да му народ живи боље, да економија буде јача, да се живи у просторима гдје нема стреса. Изгледа да се та системска баханалија и оргија антилогике зове- Нови свјетски поредак!

У том новом поретку, концепцију домаћих задатака одређују атавистичке сподобе које су умислиле да су на нивоу божанстава. Народ у таквом бјелосвјетском лудилу исто има домаћи задатак. Он би се могао формулисати овако- Спашавај се ко може!

nato kisobran

И то се зове 21. вијек?!

Елем, сигурно је много љепше било живјети у временима диносауруса. Напросто те је могао појести диносаурус, и то је било поштено. Много поштеније, него да те данас по свом конфликтном програму поједу погани Сорош или Бжежински који су, ето, одлучили да задавањем некаквих „домаћих задатака“ од планете Земље направе „крваву мрљу на небу“.

Могуће је да се овом остарјелом двојцу свиђа индијски ритуал гдје са мртвим старим мужем на ломачу иде и млада жена, да их огањ заједно спали. Можда ови изопачени “бјелосвјетски мудраци” желе да са њиховим одласком на небо- огањ спржи цијелу планету, јер она није достојна да живи послије њих?!

Тако смо због грамзивости и лудила моћних кругова дошли до ововремене дестабилизације планете, која може довести до глобалног нуклеарног судара. Ако се он деси- први пут у историји економска снага сукобљених страна неће имати никакво значење. Наиме, за само пар сати Агмагедона сва економија нејразвијенијих држава свијета може нестати, као да је никада није било.

Сада су нам, вјероватно, јасније ријечи великог писца и нобеловца Иве Андрића који је рекао следеће: „Када би људи знали колико мало памети управља светом, умрли би од страха!“

Албански фактор дивља по Балкану како му воља

Сенатор Мекејн је током недавне посјете Балкану подијелио домаће задатке овдашњим „државницима“, направљене у лавиринтима “дубоке државе” САД. Управо зато се Џон Мекејн шепурио на тој турнеји као да је он предсједник САД, а не Доналд Трамп.

Ипак, сви јадни и чемерни државници Балкана су се тресли од њега, јер је позната Мекејнова повезаност са свакаквим злом овога свијета. Колико је дубоко и наопако политичко орање суманутог Мекејна најбоље свједочи податак да је он у мају 2013. посјетио сјевер Сирије, гдје се састао са наводним борцима против режима сиријског предсједника Башара ал Асада, међу којима је био Абу Бакр ал Багдади, вођа Исламске државе.

Управо захваљујући Мекејну и сличнима из западног естаблишмента садашње стање на Балкану је катастрофално. Следећи њихове инструкције, албански политичари свако мало контролисано испуштају ратне крике, а њихови “наоружани герилци”, тачније- терористи, раде све што зажеле.

Наравно, ту се уопште не ради о некаквој љубави према Албанцима, који за сваки доручак једу амерички осиромашени уранијум, већ о практичним разлозима комерцијалне природе. Рецимо, од Албанско- америчке грађанске лиге времешни сенатор Мекејн је добијао многобројне издашне напојнице у виду донација, а за распиривање ратног пожара по Балкану чак и „Балканску награду за мир“.

nato-amerika

Е сад, да ли је и од Ал Багдадија Мекејн добио “Награду за мир Исламске државе”, није познато- али је сигурно заслужио више од икога!?

На којим принципима се заснивају сва дешавања на Балкану- сазнали смо из једне важне ТВ емисије под називом „Живот прича“, ауторке Татјане Војтеховски. Њен екслузивни гост је био дипломата, магистар политичких наука и бивши новинар- Мирослав Марјановић, иначе- чувени српски обавештајац и контраобавештајац, под псеудонимом Атос, који је у Паризу добијао важне информације од колега из француске тајне службе ДСТ, а потом их прослијеђивао Београду.

Наиме, Мирослав Марјановић је 12. јуна 1998. године, на основу информација које му је предао француски обавјештајац Марсел, пренио Београду да:

“Француска обавештајна служба ДСТ процjењује да су Француска и Њемачка све ближе заједничкој опцији по којој би требало ићи на подјелу Косова и Метохије – на српски и албански дио, с тим што Албанци не би имали могућност да стекну потпуну независност и евентуално се отцијепе, припоје Албанији, и слично.

Албанци би, по тој опцији, имали статус готово истовјетан као и Република Српска у Босни у Херцеговини. Америка и Велика Британија, с друге стране, заговарају радикалнију подјелу Косова и Метохије. По њима, Албанци би требало да добију независност без ограничења, с правом отцијепљења од СР Југославије. Улога и обавеза Америке би с тим у вези била да их припреме, организационо и војно, за потпуно осамостаљивање.”

Што се тиче подјеле Космета, документи ДСТ су наводили да се у вези подјеле највише спомиње Дејтонски модел подјеле, гдје би Србима припало 51 одсто, а Албанцима 49 одсто територије КиМ.

Разлог инсистирања САД на отцијепљењу половине територије Космета, која би припала Албанцима, је био врло рационалан и прихватљив. Рекло би се да упште није ишао на штету Срба, без обзира на то што је уједно доносио и богату зараду Вашингтону.

Уосталом, ево како то објашњава Француска обавештајна служба – ДСТ: “Вашингтон планира да овим подухватом инкасира између 1,8 и двије милијарде америчких долара. Албанци би, по тој опцији, имали статус готово истовјетан као и Република Српска у Босни у Херцеговини.

Крајња намјера Европе, Француске и Њемачке у првом реду, али и Америке, је да Албанцима, у ствари- њиховој дијаспори са Косова и Метохије, из Албаније и Македоније, у наредних неколико година исиса огроман капитал којим располажу од нарко послова, шверца оружја, проституције и томе слично.

Тако би се читав тај комплекс неутралисао као безбједносно и политички све већи проблем уопште, како у Европи, тако и у Америци.“

krvave-ruke-nato

Адвокат Ђавола не сијече окрвављену руку која му даје доларе

Информација да је за отцијепљење половине албанског дијела Космета Вашингтон планирао да од албанске мафије инкасира између 1,8 и двије милијарде америчких долара- отвара све карте и објашњаве сву трагедију која се догађала на Балкану.

Испада са су рат на, темељно опљачканом, Балкану организовали и продужавали они који су на њему масно зарађивали, гурнувши све државе Балкана у дужничку провалију. Док је трубио о цивилизацијским вриједностима и демократији, Запад је из сваког оружаног и неоружаног конфликта, било да се ради о Балкану, Украјини, Блиском Истоку- на прво мјесто стављао питање- Колико се новца може инкасирати на несрећи конфликтом окупираног народа.

Елем, ако су ликови попут Мекејна, Олбрајтове, генерала Веслија Кларка и остралих незнаних јунака- имали намјеру да одвајањем пола Космета инкасирају од албанске мафије између 1,8 и двије милијарде америчких долара, испада да су за садашње стање на Космету, којег су у цјелости одвојили од Србије- инкасирали дупло више. Ето, гдје је данас проблем Космета, али и других нестабилних територија које се само шире на Балкану.

Да ли албанска мафија треба Уцјењивачу Мекејну да плати за распад Македоније такође двије милијарде долара, није нам познато?! Колико Мекејну албанска мафија мора да плати за формирање општине Тузи, вјероватну албанску аутономију у Црној Гори или њено потенцијално отцијепљење- такође не знамо!

Али зато знамо да Мекејн током последњег мешетарења по Балкану није посјетио Македонију, већ је о глави и трупу те државе преговарао у Приштини и Тирани.

Знамо и то да је Џон Мекејн посјетио Подгорицу 12. априла, а већ 22. априла Војска Црне Горе засадила у Бијелом Пољу двадесет осам стабала брезе и један кукуријек, што симболише 29 земаља НАТО, са Црном Гором међу њима.

Да су преговори Мекејна са албанском мафијом око Тузи били успјешни, свједочи чињеница да је престрављено црногорско руководство већ 27. априла на Скупштини Црне Горе у Подгорици изгласало одлуку да Тузи буду самостална општина.

Примјећујемо и да албанске нарко- босове и шверцере оружја, албанске краљеве проституције, трговине бијелим робљем и људским органима ефикасно не прогањају америчке службе? Знамо и одговор на питање- зашто је то тако!? Па, ко би тада са Балкана давао милијарде долара шефовима америчке „дубоке државе“?

То је једини разлог због чега ликови попут Мекејна не желе посјећи окрвављену руку која им врећама баца доларе, умрљане крвљу недужних и обливене сузама нејаких.

Потпуно је јасно какав је “домаћи задатак” он уручио српским, македонским и црногорским „државницима“. Нема сумње да је овај адвокат ђавола то формулисао на овај начин – не сметајте америчкој „дубокој држави“ да тргује са албанском мафијом око плацева који су дјелови ваше државе, да вас јад не би нашао!

Црногорско руководство, „окружено“ Мекејном, је након преговора са сенатором изашло из мишје рупе и пропиштало јавности- да се Русија не смије мијешати у трговину америчког сенаторског мачка са балканским мишевима.

Послије свега, једно је сигурно- у судару жеља несретних балканских државника и аспирација албанске мафије- дубока држава САД ће увијек бити на страни ових других

Робовима Устав не треба!

Мекејнова прљава турнеја по Балкану, и славно трговање са албанском мафијом, је крунисана понизним гласањем црногорске Скупштине за улазак у НАТО, 28. априла на Цетињу. Нема сумње да ће чак и Запад, који је пројектовао овај јефтини спектакл, са гађењем гледати на оне који су на том сабору гласали за НАТО.

Запад одлично зна да је та одлука нелегитимна- јер је донесена против воље двије трећина грађана Црне Горе. Западни уцјењивачи су чак натјерали црногорско руководство и њихове посланике да падну толико ниско да и свој Устав погазе. Наиме, умјесто 54 посланика- који су по Уставу требали да гласају за прикључење НАТО пакту, да би одлука била легална, гласало их је само 46!

Запад је на тај начин својим слугама у црногорској Скупштини на Цетињу отворено рекао- Вама, робовима Устав не треба!

Наравно, Запад плаћа своје слуге грантовима, држи их у шаци компомитирујућим материјалима, али их не воли- јер се ту нема шта вољети. Дакако, он воли да с њима ноге отире, да им сипа со у ровити мозак и тјера на самоунижење, али- и да их у тамнице трпа кад им истекне рок трајања.

Примјер је Македонија, чије је руководство пристајало на све само да се не деси Космет на њиховој територији. Македонски државни врх је први примио западне војнике на своју територију, подржао бомбардовање Србије и Црне Горе- и међу првима признао Космет као независну државу.

За такво понизно, ропско и недостојно понашање свог руководства, Македонци су вољом Запада добили по заслузи- устанке Албанаца у Македонији и неизбјежни распад државе. И не само то- Запад ће све те македонске „државнике“ у затворе потрпати, и ништа им помоћи неће што су сво вријеме били најпослушнији робови.

Немa сумње да црногорски режим иде трасиранем македонским путем. Запад одлично зна да црногорски посланици на Цетињу нису гласали због убјеђења, већ морања- да им Запад не би шију заврнуо.

У страху од нелијепе судбине, црногорском режиму је животно било нужно да колективно скочи у сјеверноатлантски нужник, не желећи прихватити истину- да се кроз понизност не може бјежати вјечно, јер свему дође свој крај.

Управо зато, нигдје не треба журити и нигдје се не може закаснити. На крају ће, закономјерно, све стати на своје мјесто, јер- „Вријеме је мајсторско решето“, што би рекао Његош!

8 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  …“Међутим, шта Славко (спејс шатл), заиста, представља? Пробу која јесте јер није; то је требало да буде пјевач, сценски забављач, плесач, или прије ништа од тога што Славко јесте. Ах, Славко је најотрцанија маскота! Запад је тога сит, код њих је то давно прежвакано и избљунуто, и само некреативни мали монтенегрин није у стању то увидјети. Подразумијева се, и у анти-умјетности има нечег умјетничког, али ово копирање Кончите и Бијонс, доказује да је Монтенегро производ хистеричног фалсификата!…“

  NEGO, с партијама и политичарима иста ствар

  а, свугде, не само у Црној, постоји проблем немања одговора

  а можда не може ли без Боже помози?

  +“Ђаво није господар овога света, већ господар лажне представе о њему, јер када он загосподари нашим представама ми смо готови. То је та страшна тајна човекове слободе.“

  „Ми нисмо суочени само са НАТО-пактом (који нас је разбио!) него са традицијом западне метафизике…“, блаженопочивши Жарко Видовић, …упућује нас да прво кренемо од себе и у себе, па да се саберемо и препознамо, да би се сложили… јер одговор мора бити из Духа, да проходамо као Људи, препознајући се међусобно у очима једни другима као Браћа… све је у нама, ко што је вазда и било, Богу миломе хвала, само треба то да ОСЕТИМО

  +“Бог ће помоћи, ако буде имао коме“, говорио је блаженопочивши патријарх Павле

  Куба је на пишкомет од Америке, па није окупирана, али нема вај фај… иди, брате

  -политика, није Славко него Бранко, али исто, суштински
  https://www.youtube.com/watch?v=1pcg6avC_zc

 2. 0
  0

  N A ZALOST SVE OVO JE TACNO DO BOLA POROBLJENOG LJUSTVA!DODAO BI JEDNU STVAR A TO JE DA GLASANJE 27.04.2017 U TZ „SINDJINOJ“SKUPSTINI O OPSTINI TUZI BILO USLOVLJENO ZA GLASANJE 28.04.2017 NA CETINJU !TUZNA JE NASA STVARNOST A BUDUCNOST POTPUNO NEIZVJESNA.IZVUKLI SU NAS NA CISTINU I SADA SMO POTPUNO U RUKAMA ZLA.SVE OKUPACIJE I SVI RATOVI KOJI SU PROTUTNJALI OVIM BRDIMA ZABORAVICE SE PRED OVIM ZLOM STO NAS CEKA.CEKA NAS OTIMANJE ZIVOTNOG PROSTORA NARODA OD ONIH KOJI NIKADA U ISTORIJI NIJESU JEDNIM CINOM NISTA DOBROGA URADILI ZA NAS NAROD I NASU DRZAVU CRNU GORU.SUPROTNO,SVE SU CINJELI DA NESTANEMO I KAO NAROD I KAO DRZAVA !
  POSTAVLJAM SEBI PITANJE ,A I VAMA DRAGA BRACO I SESTRE DA LI SMO TOLIKO ZALUDJENI DA SMO SVU SVOJU ISTORIJU I SVOJE PORODICNO,BRASTVENICKO,PLEMENSKO I NARODNO ISKUSTVO U PROSLOSTI JEDNOSTAVNO „ZAKOPALI“U PEPEO ?PLASIME DA CE MO BITI KRVAVI PONAVLJACI SVEGA!AS NAJVECI NAS OPOMINJE KAKO SAM KAZE DA JE SVAKA NJEGOVA MISAO I RIJEC“IZ GLAVE JE CIJELA NARODA“!NAJVECI KAZE „SPUSTA SAM SE JA NA VASE UZE ,UMALO SE UZE NE PRETRZE,OD TADA SMO VELJI „PRIJATELJI“U GLAVU MI PAMET UCERASTE“!PLASIM SE DA NEMAMO VISE PROSTORA ZA „UCERIVANJE PAMETI“!!!!!!!!!!!!

  • 0
   0

   To smo i mi govorili 1918. I onda mic po mic. Prvo okupatora i kvislinge mu u II svjetskom ratu i na kraju vrnusmo Je!
   Nek je Vjecna!

 3. 0
  0

  Ne treba sve tragicno shvatati,ko je Crna Gora danasnja zvana Montenegro da bi se neko zbog nje sekirao.
  Prvo sve se zna o Djukanovicu ,za njegov kriminal i diktaturu,ali i tome je dosao kaj,jednako kao sto je dosao kraj Aleksandru Vucicu.neko je nesto dogovrio i to ima da se sprovede,kako brzo cemo vidjeti.Kod nas ce ovg satrapa sigurno otjerati ili zatvorit jer njegova podrska je toliko minimalna da se ne usudjuje da javno organizuje neki miting ili nedaj boze da se javno pozove na Nato,sve se radi iza zatvorenih vrata.U Srbiji Aleksandar Vucic organizuje sopsteveni pogreb gdje se pod pritiskom primorava da predje sa vecehg na manje mjesto,koliko god se mediji uturkuju da to sakriju to je vidljivo svakom normalnom covjeku,a zaveo je takvu diktaturu da cak ni djeca Tomislava Nikolica nijesu smjela da podrze oca.
  Opozicija u Crnoj Gori treba da je istrajna u bojkotu Skupstine a u trenutku prijema u Nato savez clanicamo Nato saveza posalju zvanicno pismo o aneksiji Crne Gore,kao odgovr na demonokratiju u Montengro.
  Izborom novog premijera u Srbiji stvari ce bit dosta jasnije iako svima ne izgleda nemoguce lako se moze desiti da Tomislav Nikolic bas bude izabran na to mjesto,mozda ovo ne izgleda realno ali je vrlo moguce,time bi Vucic spasio sebe i svoju mafijasku kamarilu a stvari oko Montemegra bise ipak malo druce gledale.
  Poslije pobjede u Herceg Novom treba poceti sa demonstracijama i pozivati narod na povremene demostracije i blokadu ,sitem u Montengro je bankrotirao sto se ekonomije tice od prvog dana dolaska ovih „mladih“ momaka zvani dzemperasi,a stvari u samom DPS su uslozeni jer se primako razlaz.
  Niukom slucaju ne treba podleci taktici koju ce pokusati Vlast raznim izjavama o crkvi jeziku i naciji,jednostavno treba izvodti sve vise ljudi na ulicu do konacne predaje vlasti,i organizovanjem prvih slobodnih izbora u istoriji ove zemlje.
  Srbija ima dosta problema iako ne izgleda da je tako,Vucic je kobajagi dobio preko 50% glasova sto je vrlo cudno ,jer u izbornoj komisiji su bili i sestra Vjerice Radet i sestra ili zena Zorana Krasica iz Radikalne stranke.
  Koliko god su stvrai naizgle za Vucica i Djuknovica povoljne nikad nijesu blizi padu nego sada,jer i Nikolaj Causesku je izveo 2 miliona Rumuna na ulicu a iza toga 2 sata je bio streljan,zato samo napred do pobjede diktature koja je ona prav i drzi se samo pmocu medija,jer ove ljude narod istinski mrzi,i sjutra kada budu u tamnici njih se niko vise nece sjecati, nego prezirat ,a dace neko zazaliti to ne sigurno,cak ni njihovi ukucani!
  Zato slozno ,prvo pobjeda u Herceg Novom ,a iza toga juris na Podgoricu!!!!!!!!!!!

 4. 0
  0

  Odlican tekst samo jedna konstatacija kakav narod takva i vlast cas malom broju izuzetaka vidjeli smo na cetinje kolko se okupilo tako da ovaj narod zasluzuje ovakvu vlast svi su zadovoljni bice usa brasna i konzervi posebno za cetinjane nek vam je srecan nato mrcogorci i konzerve

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here