Насловна Политика Чешки туристи убијени и опљачкани у Албанији

Чешки туристи убијени и опљачкани у Албанији

0
ПОДИЈЕЛИ

Двоје чешких туриста, 27-годишњи мушкарац и 36-годишња жена са запада Чешке убијени су и опљачкани на северу Албаније у Проклетијама.ceski turisti

Како се наводи, они су убијени у Националном парку Тети који последњих година обилазе стотине чешких туриста и са туристичким агенцијама.

„Пронађени су у прострељеном аутомобилу. Истрагу води албанска полиција, а тела су одвезена у Тирану на обдукцију. Већ је утврђен и њихов идентитет, ступамо у везу са породицама“, потврдила је чешком радију штуре вести из медија портпарол чешког Министарства иностраних послова Михаела Лагронова.

Полиција је аутомобил са убијеним туристима пронашла на планинском путу, близу логора око 70 километара од Скадра, каросерија је била прострељена а у аутомобилу је нађена аутоматска пушка, јављају чешки медији.

Чеси су убијени и опљачкани у петак током ноћи а кола су непознате убице гурнуле са ;стене у провалије, како би убиство изгледало као саобраћајна несрећа.

Албанска полиција не искључује могућност да је један од пљачкаша путовао са туристима у аутомобилу.

Пре 14 година у истој области нестало је мистериозно троје младих Чеха а отац те двојице младића који су заједно са другарицом пошли на летовање у Албанију чак се обратио албанској нарко мафији да му помогне да децу нађе.

Албанска влада је тада расписала награду од 40.000 долара за информације о несталим Чесима, али до данас нису нађени ни живи, ни њихови посмртни остаци.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here