Насловна Насловна Чепурин: Заступање уласка Србије у НАТО је несхватљиво, али будала има свуда

Чепурин: Заступање уласка Србије у НАТО је несхватљиво, али будала има свуда

10
ПОДИЈЕЛИ

Cepurin-1-mala

Амбасадор Русије у Београду Александар Чепурин оцијенио је да ће пут Србије у Европску унију “потрајати још дуго”, као и да процес прикључења може да закомпликује “неке ствари, можда чак и суштински” у билатералним односима са Москвом.

Чепурин је у разговору за недељник “Печат” истакао да је Русија у Савјету безбједности УН увјек гласала у вези са окупираним територијама онако како је било потребно Србији, као и Кина.

“Ми говоримо да је Русија пријатељ Србије и да Косово и Метохија јесте Србија. Па нека и остали ваши пријатељи тако кажу, нека кажу да је Косово Србија. Ако то не говоре, па какви су то пријатељи?”, казао је Чепурин.

Како преноси Танјуг, руски амбасадор је оцијенио да су односи предсједника Русије и Србије Владимира Путина и Томислава Николића веома добри и да је чињеница да је Путин примио Нилколића мимо редовног протокола израз “личне симпатије и пријатељства према српском народу”.

Приступање ЕУ угрозиће безвизни режим

Чепурин сматра да би приступање Србије ЕУ угрозило безвизни режим између Москве и Београда, као и да неке земље улажу у фабрике у Србији само због тога што производе могу да извозе у Русију без царине, а за робу из ЕУ важе други услови.

“Читав процес приступања ЕУ имаће предности и мане, а неће ваљати ако буде више мана”, навео је Чепурин, истакавши да Русија поштује дугогодишње опредјељење Србије да се посвети евроинтеграцијама.

У НАТО ни за 100 година

Он је навео да у Србији постоји традиција војне неутралности, као и да сматра да српско јавно мнење неће поћи путем НАТО интеграције у наредних 100 година.

“Заступање уласка Србије у НАТО је несхватљиво, али будала има свуда. Покушаји да се Србија у то увуче постоје. Они који дају паре, проналазе оне који за паре раде”, рекао је руски амбасадор.

Најављујући посјету министра одбране Сергеја Шојгуа, Чепурин је навео да ће њему предсједник Србије уручити државно одликовање, као и да ће ускоро бити потписана три споразума о војно-техничкој сарадњи између Београда и Москве.

10 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  “Ми говоримо да је Русија пријатељ Србије и да Косово и Метохија јесте Србија. Па нека и остали ваши пријатељи тако кажу, нека кажу да је Косово Србија. Ако то не говоре, па какви су то пријатељи?”, казао је Чепурин.

  Tačno tako!

 2. 0
  0

  Srbija i Crna Gora neće nikada u NATO!!! Narod pamti agresiju i zločin nad SRJ.

  Djecu vam nećemo oprostiti!

 3. 0
  0

  Uci ce oni i u savez sa djavolom samo da sacuvaju vlast. Svako ko misli da vladajuce garniture rade u korist naroda i nacionalnih interesa je idiot.Pogledajte depese ambasada SAD pa ce vam sve biti jasno. U pravu je covjek,sve je vec prodato.

 4. 0
  0

  vlasti nase bi i sa djavolom napravile pakt/ a kud ce veci djavo od NATO PAKTA?/ samo da se sto duze odrze na vlasti. volio bih da grijesim pa da me vlasti Srbije i Crne Gore,prijatno iznenade.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here