Насловна Политика Чепурин: Захвални смо Србији на солидарности поводом трагедије у Анкари

Чепурин: Захвални смо Србији на солидарности поводом трагедије у Анкари

0
ПОДИЈЕЛИ

Захвални смо српском руководству на моменталној реакцији на овај злочин, изјавио је руски амбасадор у Београду.

Амбасадор Русије у Србији Александар Чепурин је изразио дубоку захвалност свим грађанима Србије који су изразили саучешће поводом погибије амбасадора Андреја Карлова у Анкари и онима који су испред руске амбасаде у Београду донели цвеће и свеће.

„Злочиначко убиство руског амбасадора у Анкари је варварство усмерено на даље ширење терористичких претњи, које има за циљ подривање процеса нормализације руско-турских односа, као и мировног процеса у Сирији. Надамо се да ћемо ускоро сазнати ко је водио руку убице”, наводи се у саопштењу руске амбасаде у Београду.

„Андреј Генадијевич Карлов је био благ и поштен човек. Више пута смо се срели, а посебно кад је био на челу Конзуларног одељења Министарства спољних послова Русије. Он је драге воље помагао многим сународницима у иностранству да реше понекад сложена питања конзуларног карактера. Узгред буди речено, радио је то увек ефикасно и са душом. Андреј је био поуздан пријатељ и врло добар човек. Светло сећање на њега ће заувек остати у нашим срцима”, изјавио је Чепурин.

„Захвални смо српском руководству на моменталној реакцији на овај злочин, као и на саучешћу. Посебно нас је дирнуо телефонски позив председника владе Александра Вучића одмах након терористичког напада, када је изнео чврсти став Србије и солидарност са Русијом”, наводи се у саопштњу. Такође се додаје да је трагедија у Анкари порука свету да је неопходно да се против тероризма бори одлучно и уједињено.

„Још једанпут изражавам огромну захвалност свим нашим пријатељима у Србији. Дирнути смо вашом искреном солидарношћу. Ова солидарност помаже нам да гледамо у будућност са надом”, изјавио је амбасадор Русије у Србији.

Извор: Руска реч

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here