Насловна Насловна Чепурин свеобухватно одговорио на питање шта НАТО може донијети ЦГ: Ништа

Чепурин свеобухватно одговорио на питање шта НАТО може донијети ЦГ: Ништа

1
ПОДИЈЕЛИ

„Министар Лавров је рекао да Црну Гору покушавају да увуку у НАТО до одласка Обаме. Шта НАТО може тако специјално да донесе стабилности региона?“, било је питање новинара Спутњика руском амбасадору у Србији Александру Чепурину. А његов одговор сасвим кратак и директан:

„Ништа“, казао је Чепурин без резерве и додатног појашњења.

Он је за Спутњик говорио и о предстојећем разговору министра Лаврова са српским руководством, истичући да ће регион бити једна од тема и да званични Загреб Украјини преноси искуства из Олује и Бљеска.

„Како видите ту ситуацију? У Црној Гори, рецимо, полазирација друштва никад није била већа. У Хрватској нова влада нуди Украјини искуство мирне реинтеграције, у Македонији су избори, а у Босни раскол међу народима је све дубљи. Шта вас и Русију највише брине у региону?“, питао је новинар Спутњика.

„Кад је ријеч о региону, мислим да је овде веома важно чути српску страну и њен однос. То што власти Загреба покушавају да кијевској власти пренесу своја искуства 1995. г. — операције Бљесак и Олуја, показује да њих везују очигледно и исте историјске навике. Срби одлично знају те ‘сјајне резултате’. Неопходно је да у региону буде стабилност која ће се заснивати и на поштовању легитимних интереса Београда“, нагласио је он.

На питање да прокоментарише огромне промјене у свијету о којима је ових дана говорио предсједник Путин, казавши да су пропали покушаји изградње униполарног свијета, Чепурин се сагласио да то, значи да са том новом, јаком Русијом Србија може да очекује да јој се више никад неће поновити оно што се десило 1999.

„Сигурно. Предсједник је у недавном обраћању Федералној скупштини навео међу задацима са којим се суочава модерни мултиполарни свијет да се припреме јасне основе међународних односа за 21. вијек. Међународни односи, засновани на узајамном поштовању, очувању мира, развоју“, казао је руски амбасадор у Србији Александар Чепурин.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Gospodine Čepurin jad vidimo Srbiju,Crnu Goru i Republiku Srpsku sa 51% Kosmeta u jednoj drzavi onda je jasno da podrska Moskve bice prisutna u mnogo vecem obimu sto vojno plus ekonomski . Ako to ne pomognete da se stvori i desi sve zemlje koje sam nabrojao imaju samo jedan out a to je ulazak u Nato!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here