Насловна Насловна Чепурин: НАТО полтрони желе да нанесу штети Србији и Русији

Чепурин: НАТО полтрони желе да нанесу штети Србији и Русији

0
ПОДИЈЕЛИ

Амбасадор Русије у Србији Александар Чепурин рекао је да је Србија поуздани партнер Русије и да званична Москва високо цијени искрено расположење српског руководства за даље унапређење сарадње са Русијом.

„То је недавно још једном потврдио сусрет Владимира Путина и Александра Вучића у Москви“, рекао је Чепурин.

Он је додао да треба истаћи и значајни конструктивни допринос српске дипломатије која се противи доношењу антируских одлука, заговара смањење напетости у Европи и тежи проширењу спољнополитичких хоризоната земље.

„Нови импулс нашој сарадњи без сумње ће дати посјета Димитрија Медведева Србији, која је планирана за јесен. Наш потенцијал је велики и може да буде реализован у заједничким пројектима, чији је циљ повећање благостања наших грађана.“

Чепурин је у ауторском тексту за „Новости“ поводом руског националног празника Дана Русије истакао да Русија чврсто подржава мир и стабилност на Балкану.

Узимајући у обзир крхкост стања региона, покушаји наметања овде својих шаблона, као и убацивање преко псеудодемократских структура оних идеја које шире несугласице и слабе власт, како би била послушна и несуверена, нијесу само противправни, него и врло опасни„, истиче Чепурин.

Руски амбасадор подсјећа да су се већ видели резултати такве политике у Југославији деведесетих година, у сјеверној Африци, на Блиском и Средњем истоку, у Украјини.

Међутим, војничићи конфронтације су још увијек у строју и видимо их овде како теже да нанесу штету и Русији и Србији. У задње вријеме, они све чешће вире из ровова, понашајући се бахато као да су газде„, додао је он.

Како је истакао, Русија се доследно залаже за територијални интегритет Србије, стриктно поштовање резолуције Савјета безбједности УН 1244.

Чепурин, такође, сматра да се не смије допустити девалвација Мисије УН на Косову и Метохији.

Важно је да Приштина неизоставно испуњава постигнуте договоре о ЗСО. Апсолутно су нелегитимни покушаји Косова да уз помоћ спољних покровитеља инсистира на учлањењу у међународне организације„, нагласио је он.

Говорећи о руском доприносу завршетку осликавања Храма Светог Саве, Чепурин је најавио да ће уз помоћ „Гаспром нафте“ у најкраћем року бити урађено покривање мозаиком више од 4.000 метара квадратних унутрашње површине куполе Храма.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here