Насловна Политика Чепурин: Боље да се не врше притисци на Србију

Чепурин: Боље да се не врше притисци на Србију

2
ПОДИЈЕЛИ

Амбасадор Русије Александар Чепурин изјавио је данас да Србија треба, прије свега, да води рачуна о својим интересима и поручио да би било боље да се не врше притисци на Србију када је у питању њена спољна политика и не задиру у интересе српског народа.

„Србија има своју владу и свог предсједника, које је изабрао српски народ, и обавеза предсједника је да брани, прије свега, интересе Србије. Постоји више субјеката у свијету и сваки од њих има своје интересе, али је задатак руководства земље, како ми то разумијемо, да брани интерес своје земље, односно интерес народа, као и да промовише у агенду управо потребе српског народа“, рекао је Чепурин на питање новинара да прокоментарише да ли се на Србију врше притисци у спољној политици.

Онда би боље било, како каже, да се не врши притисак са једне стране, друге, треће и четврте и да се не задире у интересе Србије и српског народа, преноси Танјуг.

„Са друге стране, руско-српски односи имају невјероватну дубину, која је историјска, морална и стратешка. Неки гласови са стране неће ништа промијенити. Русија и Србија су као два велика воза који се крећу напред, и оне нису ни против кога, нису усмјерене ни против кога, већ остају пријатељске земље, које су сарађивале, сарађују и које ће сарађивати у будућности“, закључио је Чепурин.

2 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Rusija i Srbija su na razlicitim trasama, jasno je to ambasadoru, kao i Kremlju. Vucic izmice medjedovim sapama, pa se Rujan samoohrabruje, salje poruku Beogradu, ali zalud. Srpski voz se krece sporo, ali na dobrom putu. Ruska kompozicija se, nazalost, suturala prije 100 godina

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here