Насловна Мозаик Чекајући финале Ролан Гароса: Ноле побједом улази међу бесмртне

Чекајући финале Ролан Гароса: Ноле побједом улази међу бесмртне

5
ПОДИЈЕЛИ

Када данас у 15 сати изађе на стадион Филип Шатрије, у глави Новака Ђоковића ће бити само једна мисао – противник Енди Мари и финале Ролан Гароса.

Први тенисер свијета свјестан је монументалности задатка са којим треба да се избори.

Ђоковић има шансу да постане трећи тенисер у историји, послије Дона Баџа и Рода Лејвера, који је власник све четири Грен слем титуле у истом тренутку, а бориће се и да освоји једину највећу титулу која му недостаје.

Не желим да стварам још већи притисак него што јесте – притисак је огроман, очекивања још већа, не само моја, него и људи који ме прате и подржавају. Тога сам свјестан, али не желим о томе да размишљам и да причам више него што већ осјећам“, рекао је Ђоковић.

5 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Ако изгуби данас, (кладио сам се са Пријатељем да Новак неће побиједити),
  немојте се разочарати.
  То је спорт, а спорт је бизнис, а у бизнису има много правила која у већини не познајемо.

  Зато уживајте у мечу, подржавајте Новака, али ако треба да изгуби због било ког разлога, немојте бити тужни нити разочарани. Новак тренутно нема достојног противника.
  Да би мечеви били интересантни за милионе гледалаца, мора да губи сетове, или мечеве, које би лако добио. То је игра за новац и за публику, и ко зна за шта још.

  Уживајте у гледању тениса, али још боље, играјте тенис, или било који спорт.

  • 0
   0

   Овај дуел је више од тениског меча америчанине.Ехо Новакове побједе или пораза ће дуго одзвањати ходницима времена.То што се са тачке са које се гледа не види друга раван људског постојања осим оне оивичене новцем,што је пара једина мјера колико је нешто стварно,што блекфрајдеј треба да буде главни покретач и извор задовољства церебралног кортекса сваке људске јединка понаособ, а потрошачко друштво англосаксонског типа да означава крај Историје – то све,бро,мало морген.

   А ако Новак каквим случајем данас и изгуби,знамо:

   Аko сте „бољи“ и „јачи“,Бог је врх свију!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here