Насловна Друштво Чеченија: 800.000 на протесту против Шарли ебдоа

Чеченија: 800.000 на протесту против Шарли ебдоа

0
ПОДИЈЕЛИ

Покренућемо одлучан протест против вулгарности, неморалности, мањка културе и бесрамности оних који цртају карикатуре пророка Мухамеда”, казао је чеченски лидер Рамзан Кадиров уочи протеста

чеченија

Око 800 хиљада Чечена присуствовало је данас против карикатура пророка Мухамеда француског недјељника Шарли ебдо, које је лидер овог муслиманског региона у Русији осудио као “вулгарне и неморалне”.

Носећи транспаренте на којима је писало “Руке подаље од пророка Мухамеда”, Чечени су скандирали “Алаху акбар” (Бог је велики) кретајући се дуж главне саобраћајнице у пријестоници Чеченије, Грозном.

Шарли ебдо је ставио уплаканог пророка Мухамеда на насловној страни првог броја недјељника након напада у којем је убијено 10 новинара и карикатуриста тог недјељника и два полицајца.  Нападачи су казали да напад представља освету за карикатуре недјељника којима се исмијава ислам.

“Покренућемо одлучан протест против вулгарности, неморалности, мањка културе и бесрамности оних који цртају карикатуре пророка Мухамеда”, казао је чеченски лидер Рамзан Кадиров уочи протеста.

“Јавно упозоравамо да нећемо толерисати сличне акције”, додао је. Кадиров је поручио да очекује до милион људи на данашњем скупу.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here