Насловна Политика Чавушоглу: Борба против Гулена приоритет

Чавушоглу: Борба против Гулена приоритет

0
ПОДИЈЕЛИ

Турски шеф дипломатије Мевлут Чавушоглу казао је да је први циљ власти у Анкари борба против покрета Фетулаха Гулена, преноси Б92.

„Не можемо се правити да није било 15. јула. Борба против ФЕТО је наш приоритет. Остајемо вјерни свим нашим мисијама, разговорима о Сирији… Ако примирје заживи, преговори ће почети 23. јануара, радићемо заједно на политичком рјешењу,“ рекао је Чавушоглу.

Турска се током 2016. године суочила са 15 терористичких напада и једним покушајем војног пуча, за који је оптужен духовни вођа у егзилу Фетулах Гулен.

Подсјетимо да се борба против Гулена тиче и нас. Према наводима Турско-сиријског Комитета за људска права, у Истамбулу и Измиру су крајем августа прошле године, ухапшени чланови исељеничке заједнице у Црној Гори, за које се сумња да су помогли неуспјели војни пуч. Сви они су црногорски грађани.

Према наводима овог Комитета пристралице Фетулаха Галена су се рашириле Балканом. Они су се настанили у Црну Гору уз лично учешће Мила Ђукановића. Као резутат тога Универзитет Медитеран, Међународни лингвистички центар у Подгорици и ђачки дом у Рожајама контролишу присталице Гулена.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here