Насловна Политика „Част Отаџбине“: Добродошлица новом селектору Хојту

„Част Отаџбине“: Добродошлица новом селектору Хојту

3
ПОДИЈЕЛИ
Фото: Тањуг / Димитрије Голл

Света прича о Дану Републике је прошла Величанствено са великим В, како и треба. Наша је обавеза  да се односимо према светим стварима и догађајима како Бог заповједа, а пошто многи нису баш најсигурнији шта то значи, потребно је рећи и следеће. За вијек вјекова 09-ти јануар ће се славити у српском народу, због оних који су положили животе за нашу слободу и због примјера да саборност увијек даје резултат без обзира на снагу непријатеља, саопштили су из Удружења „Част Отаџбине“.

„Слобода као путоказ у бесконачност је једино могућа у српској држави, порука је предсједника Милорада Додика“, истакли су из овог удружења и додали:

„Коју предсједник изговара са легитмним правом јер његова дјела на очувању Српске су такође величанствена,  репрезентација превјереника не посустаје у извршавању преузетих обавеза и наставља са планираним урушавањем институција Републике Српске, јер према њима, довољно је направити свечану академију и не гурати прст у око другима. Тако говоре неслободни људи који примају задатке од страних амбасадора, а онда им се почну привиђати пара једенице.“

Они сматрају да горак укус медијских лажи спин мајстора, неће поколебати истинско баштињење славне српске војне традиције.

„Ни Дан, ни слава Републике Српске није спријечила преверника Здравка Крсмановића да на дан славе као гост федералних медија упути позив западним пријатељима из Европе да се прикључе САД-у и да уведу санкције Предсједнику Републике Милораду Додику. Самим тим онемогуће кретање предсједника у Европу. Његов наступ и говор изражавао је бијес и љутњу на европску администрацијуи високог представника“, истакли су у организацији.

Разлог његовог бијеса, из „Части Отаџбине“ наводе да је љутња што европска администрација не слиједи САД-е и не блокирају све активности, кретања и имовину Предсједника Републике Милорада Додика.

„Али зато Крсмановића у блаћењу Републике Српске прати „неуморни„ Црнадак. Наговјештај могућег доласка америчког дипломате Брајан Хојта Јиа за амбасадора САД-а у БиХ, а са надом да ће бити ефикаснији у спровођењу санкција и кажњавању легално изабране власти у Републици Српској, Црнадак му је пожелео добродошлицу и описао га као дипломату великих способности и дипломатског умијећа, а пријекоре институцијама Републике Српске упутио је за домаћински дочек пријатеља из Јужне Осетије“, сматрају у овом удружењу.

„За свој наступ бирао је ријечи цјенећи шта би г-дин Хојт волео да чује а шлагворт је минимизирање Јужне Осетије и њених преставника који су дошли у пријатељску посјету и званични су гости Републике Српаске. Таквим омаловажавањем Јужне Осетије и њених представника рачуна да ће разњежити г-дина Хојта да га пригли у загрљај. Можда наговјештај доласка страшног „Брус Јиа„ отера и „накнадно мурдог“ Иванића са свечане ложе и праћења параде. Медијско присуство Иванића тог дана допунила је БН-телевизија кроз емитовање скраћених интервјуа њега и Шаровића“, нагласили су у удружењу и додали:

„Та телевизија их је представила као складан, усаглашен и уигран двојац, да ли за српске или Бакирове гласаче. Бакирове гласаче и федералне медије  придобили су истрајном борбом за БиХ институције, њене надлежности као и проширење истих. Према Шаровићу Бошњаци гаје додатне симпатије, због његових гестикулација рукама које допуњују значење његових неразумних речи, што их подсећа на манире Рахметли Алије“.

Говедарица неће имати шансе за кандидатуру, наглашавају и поред ових политичких вукова.

„Ако узмемо у обзир наступе све вештијег и свестранијег политичара Миломира Савчића са изграђеном инфраструктуром и пијаном амбицијом и Брајан Хојт Ји ће тешко усагласити кандидате и одредити прву екипу за одсудну утакмицу Савеза за промене“, рекли су из удружења и закључили:

„Подсећамо да је публика увек додатни играч коју је СзП својом прљавом игром већ давно изгубио и која неће ни уз бесплатне карте да улазе на њихов терен и готово сигурно се групише на страни бораца за очување Републике Српске. Прогноза је јасна Република Српска и њене иституције су трајне и непобједиве“

 

3 КОМЕНТАРИ

 1. 1
  3

  Ову такозвану Част отаџбине воде профитери, као што је и Додик, а он их плаћа да блате опозицију у Републици Српској.

 2. 0
  0

  Čistilište

  Milovan Brkić

  Dva dana uoči Božića, prisustvovao sam u Sremčici sahrani sina pokojnog kolege Zorana Petrovića Piroćanca, jednog od najtalentovanijih posleratnih srpskih novinara, koji za života nije sakupio dovoljno staža ni za penziju, a doktorat je odbranio u Parizu. Poštenom čoveku nije lako u Srbiji. Njegov sin Ognjen umro je, posle duže borbe za život, u 26. godini, a njegova bolest je i Zorana oterala u grob. Bila je to najveća sahrana, koju pamtim.

  I na groblju se prepoznaje Srbija.

  Neki od nas koji smo rasli sa Pirketom i s njim sarađivali, obarali smo poglede prolazeći pored onih, sa kojima smo se godinama družili, a koji su danas Vučićevi pištoljerosi. Nismo se pozdravljali ni klimanjem glave. Samo se javio Uroš Balov, novi ambasador u Iraku.

  Na pogreb sam otišao sa Goranom Ilićem, sa kojim smo Pirke i ja zajedno radili na jednom važnom projektu. Goran je prvi zamenik javnog tužioca Srbije i on, uskoro, treba da odigra istorijsku ulogu u čišćenju Srbije od mafijaškog smrada. Nisam mu to rekao dok smo se ćutke vraćali iz Sremčice, pod teretom Pirketove porodične tragedije.

  Istog dana, američki ambasador Kajl Skot bio je kod Vučića. Više od tri sata prenosio mu je poruku američke Vlade. Spisak zahteva je uterao ovom šizofrenom diktatoru strah u kosti, što se videlo i na njegovom licu. Bio je uplašen, nije bilo konferencije za štampu.

  Nakon što su američke vlasti, sa saveznicima, počistile saradnike Edi Rame, ljubimca prethodne administracije, počeo je lov na narko mafiju, na čijem je čelu i premijer Rama. Akcija se proširila na Kosmet, a u Prištini se do kraja meseca očekuje masovno hapšenje ratnih zločinaca iz OVK-a koji su u vrhovima kosovske vlasti i narko mafije.

  Rama, Tači i Vučić su povezani u ovom mafijaškom kartelu, ali je sada došlo na red i da ih svežu i pošalju u zatvor. U naredne dve nedelje američke vlasti će poništiti vize na diplomatskim pasošima za više od 300 srpskih političara i privrednika – članova opasne mafije.

  Akcija u Albaniji, Kosmetu i Srbije traje istovremeno.

  Aleksandar Vučić mora hitno da uhapsi Gorana Radosavljevića Gurija, da smeni javnog tužioca Srbije. Državno veće tužilaca je ovlašćeno da Zagorku privremeno suspenduje. Mora da smeni i tužioca za organizovani i kriminal, Višeg javnog tužioca u Beogradu, direktora BIA, da javnom tužiocu Srbije pridoda Službu za borbu protiv organizovanog kriminala, kojom bi tužilac rukovodio, a da optužene hapsi specijalna policijska jedinica. Da bi pravda mogla da se sprovodi, Vučić do kraja meseca mora da promeni predsednika Višeg suda u Beogradu, sudije Odeljenja za organizovani kriminal tog suda, predsednika Apelacionog suda u Beogradu i sudije koji postupaju u Odeljenju za organizovani kriminal u ovom sudu.

  Da bi izbegao sprovođenje naloga iz Vašingtona, Vučić će pokušati da se pravda da Narodna skupština Srbije ne može da zaseda, jer će raspisati izbore…Ali, sve te odluke može da donese Visoki savet sudstva i Državno veće tužilaca, koji imaju ustavni mandat, da direktora BIA može da smeni Vlada Srbije.

  Upućeni tvrde da je Vučić smrtno uplašen, jer se uzalud poziva i polaže nadu da će ga Rusija zaštititi. On je prevario svakog sa kim se rukovao. A ni gospođa Merkel nije u prilici da pruži zaštitu svojim momcima, Rami, Haradinaju i Vučiću. Nemačka vlada će biti formirana tek u aprilu, kada oni budu u bukagijama.

  Da je akcija čišćenja Balkana od opasne mafije, koja raspolaže sa preko 250 milijardi dolara koordinirana i veoma ozbiljna, govori i izjava američkog ambasadora u Prištini, koji je saopštio Tačiju da ako kosovski parlament ukine zakon o sudu za ratne zločine, onda će se primeniti plan B, koji je predložila Rusija. Pa neka razmisli.

  Vučić je pokušao da predajom Aerodroma Nikola Tesla kupi sebi slobodu i lečenje kod kolege Makroa. Ipak, prvi koga mora da uhapsi je njegov razulareni brat Andrej. Vara se svako ko misli da to Aleksandar neće uraditi, samo ako poveruje da će to njega spasiti. On će ostati đubre do kraja.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here