Насловна Друштво Цариници запленили 8,5 килограма кокаина

Цариници запленили 8,5 килограма кокаина

0
ПОДИЈЕЛИ

Цариници су у пртљагу једног 26-годишњег држављанина Бразила открили највећу до сада заплењену количину кокаина на аеродрому „Никола Тесла“ од готово 8,5 килограма те дроге.

tanjug,droga

Цариници су у пртљагу једног 26-годишњег држављанина Бразила открили највећу до сада заплењену количину кокаина на аеродрому „Никола Тесла“ од готово 8,5 килограма те дроге.

Како је саопштила данас Управа царина, цариници су ту количину кокаина открили у поподневним часовима 9. јула.

Младић, који је у Београд допутовао из Сао Паола, летом преко Цириха, деловао је, према речима колега, попут студента који се ни по чему не издваја од осталих путника.

Са собом је носио потпуно нов пасош у коме је први печат био управо онај који је добио при уласку на београдски аеродром.

На срећу, међународна размена обавештајних података указала је на то да се заправо ради о потенцијалном кријумчару дроге, због чега су га у зеленом контролном пролазу зауставили цариници из Одељења за сузбијање кријумчарења и издвојили његов пртљаг за детаљан преглед.

Млади Бразилац није показао нервозу, а није деловао ни као да је под утицајем седатива, већ се понашао крајње прибрано и мирно је прихватио преглед.

Његов пртљаг, који се састојао од једног кофера, мање торбе и два ранча, одмах је прегледан на скенеру који није показао да се у њему налази нешто неуобичајно.

Цариници су, међутим, имали информацију да се ту нешто сигурно крије, због чега су пртљаг отворили и у постави свих торби затекли професионално зашивене кесе облепљене специјалним индигом који може да завара скенер.

Приликом тестирања, уређај којим се открива састав сумњивих материја променио је боју у плавичасту, чиме је и потврђено да је реч о кокаину.

Из пртљага овог путника извађено је седам пакета укупне тежине 8.331 грам поменутог наркотика, због чега је он одмах са откривеном дрогом предат у даљу надлежност полицији, тачније, припадницима СБПОК.

У изјави датој на лицу места младић је прво рекао да је мислио да носи три килограма дроге, да би потом изјаву променио, рекавши да није знао шта је у торбама, већ да је пристао да их понесе за неког свог пријатеља.

О случају су одмах информисани сви, од амбасаде Бразила до државног тужиоца, а истрага је проширена на откривање евентуалних саучесника и о њеном исходу јавност ће бити благовремено обавештена, наведено је у саопштењу.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here