Насловна Политика Царевић: Демократе немају знања и искуства да воде Будву

Царевић: Демократе немају знања и искуства да воде Будву

7
ПОДИЈЕЛИ

Представници Демократског фронта одбили су предлог будванске опозиције да кандидати ДФ и Демократа на двије године дијеле мјесто предсједника општине Будва, тј. да жријебом буде одређено коме ће припасти први двогодишњи мандат.

Према предлогу који су Фронту и Демократама доставили из остатка опозиције по двије године на челу Будве били би Марко Бато Царевић (ДФ) и Драган Краповић из Демократа.

Царевић је Дневним новинама казао да је ДФ против ротирања и “коцкарских манира”, истичући да то није примјерено ниједној озбиљној политици.

Сматра да су Демократе погазиле ријеч, те да њихов кандидат Драган Краповић нема знање, способност и искуство да води Будву.

Од Демократске Црне Горе нам је понуђена мањинска подршка, ми смо је прихватили, као и сви, да би након тога мањинска подршка повучена. То није примјерено ни за људе, ни за политичаре. Они су имали нашу подршку, ДФ је чак најавио Краповића као градоначелника, али се показало да нијесу имали ширину да разумију и дају нама оно што смо тражили, иако смо ми били спремни да дамо њима све ово што ми данас тражимо”, казао је Царевић.

opozicija-budva-01Каже да је Краповић прегласавањем добио подршку ДФ, али да су након тога видјели његово “незнање, младост и неискуство”.

Ми смо прегласавањем дали подршку Краповићу, и ми смо то подржали, али када смо видјели незнање, младост и неискуство и на крају разочарање непоштовањем ријечи, схватили смо да он нема капацитета. Краповић је сам себе елиминисао, а имао је нашу подршку. Чак смо га и најавили и честитали му, али смо онда видјели њихово неразумијевање и алавост на функције. Тек када нису успјели да се договоре, онда су нам поставили ултиматум”, објашњава кандидат Фронта.

Додаје и да је добро што се ово десило прије формирања власти, да не би дошло до раскола након пет или шест мјесеци.

Добро је да смо се за ово вријеме упознали између себе, видјели колико ко може да издржи притисак колико може да се носи са свим овим, то нам је отворило очи. Мјесто предсједника општине мора да покрива неко ко је нешто радио животу, ко је ситуиран и ко није дошао да се са те позиције бави приватним бизнисом”, казао је Царевић.

Сматра и да у најгорем случају, уколико Демократе не прихвате њихов захтјев, треба да дође до нових избора.

Избори нису неминовни ако градоначелник буде из ДФ, а они изаберу све остале функције. Али ако не, спремни смо да носимо пдговоност, па и да дође до најгорег, избора, али нећемо дозволити да се са нама игра. Ово је незрелост и незнање, и нећемо дозволити да нас уцјењује неко ко се у животу ничим није бавио, а камоли политиком”, закључује Царевић.

7 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Bato carević kao ugledni privrednik, koji je načeo Kriminalnu organizaciju DPS u Budvi treba da bude Gradonačelnik Budve !

  Светов кадар,није он начео никог,него се окренуо Мандићу када га је Маровић искористио.Све што има омогућио му је Маровић,зато најбоље да смањи тон,тиме ће користити више Андрији.
  Плаћањем пута у Вашинтон на доручак се окренуо Мандићу,нека их сада Обама савјетује.Зато смањи и ти тон,ташна с новцем за изборе је била код тебе,прошло је Пирцово вријеме,или ?

 2. 0
  0

  Budava -govrili su metropola turizma,kao smo uvjek zudili za nekim uzvisenim rijecima a ostrvo Skolj proglasise ne Budvani nego ini Havajima.Tivat nekada gigant u pomrskoj i vojnoj industriji,zradjivao vise nego citavi Montenegro turist ,a to je bilo tada jedno preduzece za citavu onu Crnu Goru ,Kotor je bla njaca opstina u Crnoj Gori ,sve je to danas proslost a zasto -nemam komentara.
  Da se vratimo na sadasnjost i stvarno stanje ove tri opstine nekda najace i najrazvijenije,cime se bave i cemu sluze i ko njih moze da vodi ,ko je sposoban a ko nije ,na to je lako dati odgovr bez uvreda bilo koga po bilo kom osnovu.Sadasnji Montenegro je stvorio svoju drzvau koja ima jedini i osnovni vid privredjivanja koji je ostao komunama-opstinama ,a to je njeno velicanstvo gospodja
  http://ocdn.eu/pulscms-transforms/1/KcvktkpTURBXy83M2FhNDRiY2M0YTg3NTVjNzNmOTM5YTBhNmRjNmQ1NC5qcGeTlQLNAxQAwsOVAs0B1gDCw5UH2TIvcHVsc2Ntcy9NREFfLzFkNzRjYjQxNzA1OTUwNDM2NjI5Y2FiZDYwNmY1MGY2LnBuZwfCAA
  ko nju kontrolise kontrolise tokove novca u opstinama,za sve drugo su potrebene fantomke,kome to nije jasno taj neka se ne bavi politikom.
  Postavljam pitanje ,koja je struka za ovakvu vrstu prihoda potreban i koje iskustvo,jer drugih prihoda nema koji se legalno stvaraju,za ilegalne prihode i sankcionnisanje istih trebalo bi da se brine neko drugi,jer valjda necmo da se nastavi praksa predhodno finasiranje drzave kao u vladavini DPSa
  Zato optuzivanje ovoga ili onoga je losa navika a nije se ni pocelo,ako se moze poceti na ovakav nacin.da li se uslo u ovo iz licnih interesa ili da grdjanima bude bolje ,to se govrilo pred izbore.U Kotor je SNP cak organizovao performans protiv DPS ,valjda nijesmo to zaboravili,sada DPS predlaze zajednicku vlast u Kotor,sto moze da se desi,valjda Budva nece ponovo DPS,ili se bez njihovih krininalnih krugova u Budvi ne moze nista radit
  Zato malo strpljenja i vise uvazavanja medjusobnog ,bilo bi za ocekivati ,a to ocekuje i narod koji vas je birao!

 3. 0
  0

  Dok je Veska Markovića, Srđana Milićai Junice nećete doći do dogovora. Tako je piljar Marković i recepcioner Milić prodali izbore 2005. godine u Budvi. Stara je to udbina škola….

 4. 0
  0

  Kakve veze imaju Milić i Marković,sa dogovoprima DF-a i Demokrata u Budvi.Pojedinci su samo zaduženi da lupetaju u svoim komentarima.SNP na sreću građana odlazi u zasluženu političku prošlost.Nakon sledećih lokalnih izbora u Budvi i Kotoru ,a koji će se najvjerovatnije ubrzo desit SNPće nestat a čini mi se da će i opozicija lako preboriti glaasove i mandate .Nažalost.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here