Насловна Друштво Чарапић кључар ДПС малверзација: Хоће да контролише тужиоце

Чарапић кључар ДПС малверзација: Хоће да контролише тужиоце

1
ПОДИЈЕЛИ
Фото: Вијести

Кандидатура Ранке Чарапић, некадашње врховне тужитељке, а сада пензионерке, у Тужилачке савјет, још један је доказ, да је правосуђе у раљама режима. За вријеме њеног мандата у тужилаштву, све кривичне пријаве, поднесене против челника ДПС-а, њима блиских лица, као и тајкуна, остале су у њеној фиоци. Умјесто да кривично одговара због несавјесног рада, омогућено је да оде у пензију, да се бави адвокатуром, и да сада поново хоће да буде члан Тужилачког савјета, пише Борба.

Дугачак је списак људи повезаних са ДПС-ом, које није хтјела да процесуира. На том списку су чланови породице Ђукановић, Миомир Мугоша, АНБ оперативци Душко Голубовић и Зоран Лазовић, челници ДПС-а из Будве…

Чарапић је ћутала на пријаву у вези са Првом Банком и законитошћу њеног пословања.

Од ње је тражено да провјери наводе да су службеници Агенције за националну безбједност Зоран Лазовић и Душко Голубовић у комуникацији са припадницима организованог криминала и да посједују вишемилионску имовину у земљи и инострансву. Тужилаштво је тада упознато са непобитним доказима да је Зоран Лазовић у врло срдачној атмосфери присуствовао свадби Сафета Калића, у друштву Шарића и шефова организованог криминала из цијелог региона.

Заштитила је Предрага Секулића и Бранимира Гвозденовића који су малверзацијама са планском документацијом и инспекцијским надзором омогућили Брану Мићуновићу да нелегално подигне вишеспратницу у Будви.

Чак двије пријаве због случаја Царине и продаје општинске земље ван тендера су поднијете државном тужилаштву, против градоначелника Подгорице, Миомира Мугоше и власника Царина Чедомира Поповића.

Данас смо свједоци да се покреће поступак против Мугоше, по пријавама које је Чарапић држала у фиоци. Па се поставља логично питање хоће ли неко покренути њену одговорност а не да буде послије свега награђена.

1 КОМЕНТАР

  1. 6
    0

    Dugacak je spisak i onih koje je progonila za racun mafije koja vlada .
    Ova mafijasica mora da odgovara i njoj slicni inace u Crnoj nikada dobra, pravde , istine i slobode.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here