Насловна Политика Чанковић: Српски народ не смије да прихвати криминалне и погубне пресуде

Чанковић: Српски народ не смије да прихвати криминалне и погубне пресуде

0
ПОДИЈЕЛИ

Покрет сматра да се не треба зауставити само на изјавама да су пресуде Одјела за ратне злочине Суда БиХ опасност да се за ратне злочине оптужи колективно српски народ и његови борци и институције, и да се на крају доведе у питање постојање Републике Српске под изговором да је настала на злочину, каже Дане Чанковић, предсједник Српског народног покрета „Избор је наш“.

GAÐANI NA PREDIZBORNOM SKUPU

Чанковић додаје да неправедне, па и криминалне пресуде наведеног суда са политичким циљем, дисквалификација једног народа, не могу бити одрживе само зато што је „суд независан“ и што се пресуде не могу коментарисати. „Суд да је уистину било независан, донио би пресуде утемељене у закону, правди и истини, а појединци из тзв. Армије БиХ који су починили злочине над српским народом, били би кажњени.“

Из наведеног, Покрет сматра потребним да Влада Републике Српске формира стручно тијело које би анализирало све пресуде споменутог суда и издвојило оне које нису засноване на закону и правди, и у тим случајевима тражили обнову поступка.

„Како би се предуприједиле могуће погубне политичке посљедице, Влада Републике Српске треба да пронађе начин да о раду Суда и Тужилаштва БиХ информише Савјет Европе, Европску комисију, Међународни суд за људска права у Стразбуру и друге међународне организације“, додаје се у саопштењу.

„Институције Републике Српске и српски народ не смију да прихвате криминалне и погубне пресуде, те да све учине како би се казнили сви они који су починили злочин и над српским народом„, закључује Чанковић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here