Насловна Политика Бжежински позива НАТО на мобилизацију: Руси могу да заузму Балтик за један...

Бжежински позива НАТО на мобилизацију: Руси могу да заузму Балтик за један дан

3
ПОДИЈЕЛИ

Један од најутицајнијих спољнополитичких стручњака САД Збигњев Бжежински (86), позива на „мобилизацију“ Запада и Савеза НАТО, и упозорава да Русија може за један дан да заузме Балтичке земље.

SAD-Rusija

Он сматра да би због тога требало што прије послати америчку војску у државе око Балтичког мора. Некадашњи савјетник за националну безбједност у вријеме администрације Џимија Картера оцијенио је пред Савјетом за оружане снаге при америчком Конгресу да би Путин могао кренути у „изненадни напад“ на земље Балтика.

„Требао би му само један дан да покрене офанзиву с циљем заузимања Риге и Талина. Они се не би могли одбранити“, рекао је Бжежински.

У свом говору он је позвао Вашингтон да почне да испоручује оружје Украјини са циљем одбране од Русије.

Путин се у Европи игра ватром, финансира и наоружава побуњенике. Морамо нешто учинити како би се запитао прије него крене у даљу ескалацију. Предлажем да се унапријед позиционирају трупе“, наводи Бжежински.

Аналитичари подсјећају да су ставови Бжежинског готово увијек били у прилог конфронтацији, када је ријеч о односу Запада према Русији.

3 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Виде Американци да нијесу успјели да сломе Русију, па сад крећу отворено да узму учешће у рату у Украјини. Вјерујем да је Путин спреман да одговори на све изазове. Поклекнуће Америка, на крају ће бити поражена!

 2. 0
  0

  овај старац и Сорош су можда највећи Русомрзци.
  Сорош је био недавно у Украјини и одмах је кренуо напад и рушење примирја.
  Оба су велики играчи у мутним водама, и озбиљно их треба схватати.
  Он у ствари позива на напад на Русију, припремити војску да буде спремна.

  Изгледа да ћете имати Црногораца који ће бити доброволци у нападу на Русију. Тужно.
  Турци Босански траже Суторину. Ердоган је рекао да они који дирају босанске турке ће имати сто милиона турака против њих. Ко ће бранити Црну Гору, кад Црногорци крену на исток.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here