Насловна Политика Булатовић: У Влади не постоји воља за борбу против корупције

Булатовић: У Влади не постоји воља за борбу против корупције

0
ПОДИЈЕЛИ

bulatovicpedja

„Не постоји политичка воља у Влади за борбу против корупције и организованог криминала, и извршна власт акционим плановима и реорганизацијама жели да створи лажну слику спремности за хватање у коштац са тим проблемима“, казао је за „Дан“ предсједник скупштинског Одбора за антикорупцију Предраг Булатовић.

Влада је јуче усвојила модел за унапређење институционалног и нормативног антикорупцијског превентивног оквира, којим је предвиђено оснивање Агенције за антикорупцију која би требало да профункционише тек од 2016. године.

Булатовић подсјећа да је Акционим плановима за поглавља 23 и 24 и кроз преговарачке позиције, између осталог, планирала и формирање Агенције за антикорупцију.

„И раније смо на Одбору за антикорупцију указивали на проблематично дуге рокове и то не само за формирање Агенције, већ и за потпуну реформу у законодавству, што се тиче правосуђа и тужилаштва. То упућује на закључак да у Влади и даље нема политичке воље за борбу против организованог криминала и корупције. Посебно нема воље за борбу против корупције на високом нивоу.“

Он је казао да ће се залагати да се јасније дефинише позиција Одбора за антикорупцију како би Скупштина, а посебно опозиција, могли да утичу на активности у овој области. „Није, дакле, проблем у организацији, већ у дугим роковима и одуговлачењу“, казао је Булатовић „Дан“-у.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here