Насловна Политика Булатовић: Посланици ПОСП-а из Црне Горе тражиће да европски парламент испита аферу...

Булатовић: Посланици ПОСП-а из Црне Горе тражиће да европски парламент испита аферу "Снимак"

0
ПОДИЈЕЛИ

bulatovicpedja

Парламентарни одбор за стабилизацију и придруживање, заједничко тијело црногорског и европског парламента, требало би да крајем новембра или почетком децембра на сједници у Стразбуру затражи да афера „Снимак” добије политички и правосуидни епилог, саопштио је члан ПОСП-а, посланик Демократског фронта Предраг Булатовић.

„Механизми који стоје на располагању Европској унији, између осталог, подразумијевају ПОСП, заједничко тијело Европског парламента и Скупштине Црне Горе. Јесење засједање ПОСП-а треба да буде одржано крајем новембра или почетком децембра. Очекујем да ће се у основном тексту декларације, коју ће овога пута сачинити предсједавајући ПОСП-а Едуард Кукан, још снажније дефинисати ставови ЕК поводом афере „Снимак”, истакао је Булатовић.

Он је у разговору за „Дан“ казао да уколико тако не буде, даће опозиција поднијети амандмане на текст заједничке декларације ПОСП-а.

„Ту је веома могуће да дођемо до јединственог става. Ђукановић ће морати да се објашњава са Европском комисијом и Европским парламентом, који ће сасвим сигурно ово питање имати као једну од тачака декларације, а можда и као посебну тему на дневном реду“, оцијенио је Булатовић.

Булатовић је истакао да је могуће поновно процесуирање „Снимка” у црногорском парламенту кроз резолуцију о утврђивању политичке одговорности. Међутим, ДПС не пристаје на то, а премијер Мило Ђукановић поручио је да је афера „Снимак” завршена прича и да „не постоји домаћи ни међународни аутиоритет који ће нас натјерати да се диференцирамо унутар партије”.

„Предсједник ДПС-а и Владе последњих дана панично, неконтролисано и нервозно говори о афери „Снимак”. Наводно, за њега је та афера добила и правни и политички епилог, што није тачно. Његов став на премијерском сату да је било боље да је извјештај Анкетног одбора био да није било злоупотреба државних ресурса значи признање да политички процес није завршен“, рекао је Булатовић.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here