Насловна Политика Булатовић: Ђукановић охрабрио партијску војску за изборне злоупотребе

Булатовић: Ђукановић охрабрио партијску војску за изборне злоупотребе

0
ПОДИЈЕЛИ

bulatovicpedja

Нови докази о злоупотреби државних ресурса потврда су смишљеног система Демократске партије социјалиста (ДПС) за изборну крађу, а предсједник те странке је, недавним порукама, охрабрио своју партијску војску да користе све што могу уочи избора, сматрају у Демократском фронту (ДФ).

Лист Дан је објавио је да је функционер цетињског ДПС-а, Рајка Касом, нудила новац пред локалне изборе у пријестоници у замјену за гласове за ту странку, о чему, како су навели, свједочи аудио-снимак који је у понедјељак објављен на YouTube.

„Најновији докази које презентују јавности МАНС и лист Дан о злоупотреби државних ресурса од власти и ДПС-а у изборне сврхе показују да је то нешто што се стално користи и захваљујући чему ДПС незаконито и супротно слободној вољи грађана осваја власт и опстаје на власти“, рекао је агенцији МИНА функционер ДФ-а Предраг Булатовић.

Према његовим ријечима, тиме се потврђује да је то један смишљен и организован систем од Владе и ДПС-а за, како је казао, бруталну изборну крађу.

Креатори тог система, како је навео Булатовић, налазе се у врху ДПС-а, а на њиховом челу је предсједник ДПС-а Мило Ђукановић.

Он је оцијенио да је зато и разумљиво зашто је Ђукановић недавно поручио да је за њега афера Снимак завршена и да у ДПС-у због тога неће бити политичке одговорности било кога.

„Том поруком он је, циљано, додатно охрабрио своју партијску војску да, уочи локалних избора на Цетињу, у Мојковцу и Петњици користе и злоупотребљавају све што могу, укључујући и све државне ресурсе, да би се сачували од сигурног пораза који их очекује у тим општинама“, рекао је Булатовић.

Како сматра, тужилаштво нове случајеве, али и оне претходне, посебно незавршене, мора третирати на другачији начин него до сада и него што је то рађено како је представљено у извјештају достављеном скупштинском Одбору за антикорупцију, чији је Булатовић предсједник.

„На примјер, у Херцег Новом постоји правоснажна пресуда за злоупотребу ресурса у изборне сврхе, гдје је осуђени признао да је то радио за владу и ДПС, а да се, након тога, у тужилаштву или било гдје, није отишло трагом те изјаве за кога је тај користио и злоупотребљавао државне ресурсе“, појаснио је он.

Булатовић је оцијенио да све то скупа треба третирати сходно закључцима Европске комисије, „који су тражили од Црне Горе да се за аферу Снимак направи и правни епилог“.

„То практично значи да се морају процесуирати они актери за које су докази очигледни. Јасно је да афера Снимак у Црној Гори није добила правни епилог на начин како то захтјева Европска комисија“, казао је он.

Булатовић је рекао да, што се тиче политичког епилога, ако ДПС неће то сам да уради и политички санкционише актере из својих редова, могуће је да то уради парламент, „на начин да изгласа неповјерење овој влади која је настала на афери снимак и да са новом владом закаже и реализује нове, ванредне парламентарне изборе врло скоро“.

„Што се ДФ-а тиче, он је преузео обавезу да, након покрадених предсједничких избора, независно од расплета афере Снимак, ефеката рада на изборном законодавству и избора новог врховног државног тужиоца, донесе коначну одлуку о томе да ли ће се вратити у парламент или ће приступити другим облицима политичког дјеловања за смјену режима“, казао је он.

Према његовим ријечима, док ти процеси трају, у ДФ-у прате ситуацију и припремају се за политичко дјеловање.

„Очигледно је и јасно је да вријеме за чекање полако цури и да ће убрзо доћи тренутак кад ће се морати предузети и конкретне политичке акције“, закључио је Булатовић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here