Насловна Политика Букилић: Коалиција у Колашину ће трајати колико и љубав мачора у фебруару

Букилић: Коалиција у Колашину ће трајати колико и љубав мачора у фебруару

0
ПОДИЈЕЛИ

kolasin-centar

Након што је више од мјесец био вршилац дужности начелника колашинског Комуналног предузећа Драгољуб Мијо Букилић је разријешен дужности, а то је потврдила и сама предсједница општине Жељка Вуксановић.

Букилић је скривио предсједници Вуксановић „непослушност“, јер није желио да да отказ инспекторки Комуналне полиције Ани Шћепановић након сјече стабла липе у главној градској улици.

Вуксановић је казала да је разлог за разрјешење неостваривање функције Комуналне полиције и континуираног рада у служби, као и непоступање по налозима извршног органа везаним за обављење послова у складу са законом и другим актима.

Она детаљније није објашњавала прави разлог разрјешења Букилића, нити је поменула да се ради о „наређењу“ отказа инспекторки Шћепановић.

Како преносе „Дневне новине“, Букилић је, пак, поручио да не признаје коалицију која сада очигледно представља само ријеч, те да ће она трајати колико и „љубав мачора у фебруару“.

Он је казао и да изјаве предсједнице колашинске општине нијесу тачне, те да његов рад може провјерити код Комуналне полиције, испоставе колашинске полиције и код потпредсједника општине Ђура Милошевића, те да ако они потврде да његов рад није био добар, он неће имати било каквог коментара.

Ипак, посриједи је сасвим нешто друго. Наређено ми је да Шћепановићки дам отказ због посјечене липе, што сам одбио. Залагао сам се још од почетка коалиционог партнерства да се разријеше дужности функционери општине, а не обични грађани. Док се функционери шепуре по општини, од почетка коалиције удара се на сиротињу. Нијесам изненађен потезом Вуксановићке, већ потезом својих партијских колега“, казао је Букилић.

Партијски другови окренули леђа

Он је, како истиче, шокиран изјавама својих партијских другова који су га протеклих дана звали и говорили да је Шћепановић из табора ДПС и да треба да јој да отказ, те да би она да је на његовом мјесту то учинила.

Не знам из којег је она табора нити ме то интересује, али сигурно јој нећу отказ дати ни по којој цијени. Оваква ситуација је прије свега брука за СНП Црне Горе. Посебно огорчење износим против лидера ОО СНП Ђура Милошевића, који није стао иза мене. Јер, ја нијесам неко ко се родио са функцијом, ја сам човјек из народа и такав ћу остати. Дијелићу судбину свог народа. За мене усмена ова коалиција не постоји. Три мјесеца плата нема, ја немам средстава да из Подгорице дођем до Колашина, а не да дајем отказе„, казао је Букилић.

На крају, он се и запитао „ко ће бити тај човјек, ако буде из СНП, а буде постављен на његово мјесто и Шћепановићкој да отказ“. Каже и да се не би изненадио да на његово мјесто поставе неког ко је је прије двије године узео отпремнине.

Захвалност за Ђуђевину

Ово је највјероватније захвалност Вуксановићке за још 27 гласова које смо одрадили за њен трећи мандат и зато се она вјероватно мени на овај начин захваљује, јер сам из Доње Мораче, гдје се и налази Ђуђевина. Моје колеге су прихватиле то разрјешење и нека им то служи на образ, али ћемо се врло брзо срести на Општинском одбору СНП„, закључио је иронично Букилић.

С друге стране, лидер колашинског СНП Ђуро Милошевић кратко је казао ДН да је Букилић мјесец био вршилац дужности на одређено.

„Она га је поставила и разријешила и јуче је расписан конкурс за начелника Комуналне полиције. Досадашњим његовим радом службе са којима је сарађивао биле су задовољне, као и ми, није било никаквих примједби од грађана, осим инцидента са липом, са којим он није био упознат и у чему није учествовао“, казао је Милошевић.

Он није желио да коментарише новонасталу ситуацију унутар СНП.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here