Насловна Друштво Бугарски војници, током вежбе НАТО-а у Румунији, нису хтели да пуцају на...

Бугарски војници, током вежбе НАТО-а у Румунији, нису хтели да пуцају на мете са руским ознакама (ВИДЕО)

0
ПОДИЈЕЛИ

Вежба „Племенити скок 2017“ одржана је у јуну у Румунији, а бугарски војници одбили су да пуцају на мете на којима су биле ознаке „јако сличне руским“, наводи тај сајт.

Маневри на којима су учествовали војници из 11 држава чланица НАТО-а настављена је тек пошто су мете префарбане.

Румунска војска је објаснила, наводи сајт „Глобал рисерч“, да је су за мете употребили старе билборде из тржних центара, на којима су биле слике које „јако подсећају на ознаке руских оружаних снага“.Мете су убрзо префарбане, а Бугарима је упућено извињење.

Како наводи,„Глобал рисерч“ НАТО је одлучио да информације о том догађају не буду обелодањене.

У маневрима названим „Племенити скок“ учествовали су војници из 11 држава чланица НАТО-а, укључујући Албанију, Бугарску, Велику Британију, Грчку, Шпанију, Летонију, Холандију, Пољску, Румунију и САД.

Проблем са метама није била једина недаћа везана за ту вежбу, пошто су грчки комунисти скоро четири сата блокирали конвој од 19 возила којима су албански војници кренули пут Румуније.

Прошле године, Бугари су одбили да учествују у формирању црноморске флотиле, која би представљала противтежу Русима. Иако су Турска, Румунија и Украјина пристале да учествују у том пројекту, после одбијања Бугарске та идеја је одбачена.

Извор:РТС

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here