Насловна Насловна Будва: Протест због НАТО скупа на годишњицу агресије

Будва: Протест због НАТО скупа на годишњицу агресије

14
ПОДИЈЕЛИ

Данас се у Будви испред хотела Авала, окупило више десетина грађана Будве и Покрета „Слобода народу“, протестујући што се на годишњицу бомбардовања у овом хотелу одржава Координациона радионица војног партнерства 2015. под називом „Military Partnerships Coordination Workshops – MPC WS 15“.

budva

Припадници интервентне јединце будванске полиције били су холу хотела, док су окупљени узвикивали „НАТО убице!“.

Окупљени су носили пароле: .

Шта рећи о тадашњем, али и даље актуелном руководству Црне Горе? Они не владају, нити се ишта питају. Црном Гором се управља из неколико амбасада. Њима као новонасталој, политичкој квази елити једино је стало да некако сачувају силне новце које су стекли пљачком и уништавањем друштвених и природних ресурса наше земље, као једини добитници транзиције.

NATO budva 1

Зато им није важно, шта нашој дјеци цртају мете на грудима, што уништавају туризам, као једину грану која доноси нешто новца мојим суграђанима, гостећи носаче авиона и разараче са којих су нас још јуче бомбардовали“, поручио је Кнежевић.

NATO Budva

Умјесто да НАТО надокнади нанијету штету, како је казао, он се предвођен САД-ом, „користећи прљав новац“, дисциплинујући владајућуе политичке елите, намеће силом као једини могући пут којим наша земља треба да иде.

„Држећи у шаци већину такозваних НВО слуганских организација , те медија које тајно и јавно финансирају, кроз обликовање јавног мишљења, код грађана производе снажно увјерење да не само да смо рат изгубили, већ да смо за тај рат сами одговорни“, казао је Кнежевић наводећи да им то не полази за руком јер су у народу још свјежи ожиљци и ране бомбардовања.

NATU Budva 2

„Поруке Џејмија Шеја из дана бомбардовања да нас треба „спокојно бомбардовати, пошто ћемо све брзо заборавити“, неће се примити у Црној Гори, док је год и једног слободног грађанина у овој земљи. Заборавити злочин, равно је злочину“, поручио је на крају Николај Кнежевић са овог протеста.

14 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  браво Будва,тако раде Маини и Паштровићи.
  Питам се што раде у град Херој ?

 2. 0
  0

  AIM Podgorica, 26.05.1999. godine

  Cetinje je prije nekoliko dana bilo centar i pozornica prvog gradjanskog negodovanja zbog djelovanja Vojske Jugoslavije u drijevnom gradu pod Lovcenom. Pred zgradom opstinske skupstine, okupilo se nekoliko hiljada Cetinjana, noseci transparente na kojima je pisalo „Ovo nije NATO baza“, „Cetinje ce braniti Cetinjani“, „Vojsko, ne brani nas od nas“, „Crna Gora je vjecna“, „Hocemo miris lipa, a ne baruta“, „Milosevicu, dalje ruke od ovog grada“… Sa balkona opstinskog zdanja, okupljenima su se obratile dvije djevojcice, jedna majka i jedan penzioner. Bilo je ocigledno da je organizator skupa, Gradjanski savez za mir, zelio da sprijeci svaku mogucu upotrebu protesta u politicke svrhe.

  Grad pod Lovcenom, stara crnogorska prijestonica, uznemirena je zbog dolaska nekoliko stotina rezervista u gradsku kasarnu, kao i zbog topova po okolnim brdima, sa cijevima uperenim prema gradu. U vrijeme odrzavanja skupa, upravo tih dana, Vojska je blokirala put od Cetinja prema Budvi. Dovoljno da se grad osjeti u nekoj vrsti opsade. Inace, Cetinje je jedini grad u Crnoj Gori, a sigurno i u SR Jugoslaviji, u kojem je vojnoj policiji jasno stavljeno do znanja da u njemu nema sta da trazi. Samoorganizovane grupe cetinjskih mladica, kod kojih je jos od pocetka Milosevicevih ratova veoma izostren senzibilitet protiv svih njegovih poteza koji ugrozavaju crnogorski nacionalni i drzavni integritet, susrele su pripadnike Vojne policije na ulasku u grad i rekli im da ce se „sami javiti kada Crna Gora bude ugrozena“.

  Evo ti odgovor Budva,mi nijesmo u ratu sa Nato paktom!

  • 0
   0

   нијесмо ни ми још,али ако се мора нећемо узмаћи,но реци ми ђе су ви та момчад што „одбранише“ град од Војске Југославије?

 3. 0
  0

  Mozda vi nijeste u ratu sa Nato paktom, ali on jeste u ratu sa vama, mozda vas politika ne zanima, ali politiku zanimate vi. Morate jednom odlucit vi Cetinjani, zivite li u gradu heroja, sanera ili dolini bogova, najbolje bi bilo da se Cetinje proglasi gradom posebnog pijeteta, time biste upotpunili turisticku ponudu, makar dok ne zazivi ona fabrika cokolade.

  • 0
   0

   колико има да нас има,изашли смо,а ако се не варам код вас је било 49+ 1= 50, ордена Народног хероја, а забили сте се у те јаме данас.А за овога с Прекорнице сам чуо некад прије да су Споменицама оштрили косе,па би било добро ако их нијесу потрошили да их опет приреме.зборе да ви Шиптари пријете

 4. 0
  0

  neka te Primorci,prihvalili vi novci,poćerali Ruse,pa smo vi mi krivi,a Spomenice smo junački zaradili,a ne ka vi samo Srbijance slavite.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here